K-stad

Hade en superskön  sovmorgon idag och sedan körde jag och Håkan till krisianstad för att köpa upp mitt presentkort på stablestore som jag fick av Håkan i julklapp. Köpte ett par helskodda J. Whitaker ridbyxor, ville haft de röda egentligen men de fanns inte i rätt storlek så det fick bli de marinblå istället, snygga de också :)

Efter det var vi ute med hundarna vid skjutbanan, de var duktiga idag :) Fanns såklart massor av vattenpölar som Kiwano lekte i, men jag bryr mig inte sålänge inte hela han blir blöt "en skitig hund är en glad hund"
Efter promenixen släppte Håkan av mig vid stallet. Hade Ritchie och Medyk på schemat idag :)

Har inte ridit Ritchie nu på några dagar utan det är någon annan som har ridit honom plus att han har gått på skötarridningen så han var stelare igen såklart, men jag har hittat knapparna på honom nu så det tog inte så lång tid innan han släppte efter idag. Mot slutet gick han riktigt fint igen och då var jag jättenöjd med honom :) Han gör verkligen superfina halter och han är så känslig och fin när han väl arbetar på, han är en av mina solklara favoriter på Bokeslätt =)

Sen spände jag på sporrarna och gjorde iordning en annan av favoriterna, Medyk. Drog på mina egna stigbyglar också, helt otroligt vilken skillnad de gör!
Det var fler hästar i ridhuset idag vilket genast gör Medyk piggare och gladare så det var ett rent nöje att rida honom idag :) I galoppen busade han till det lite, speciellt när Steffie var före haha! De har ju lite race-historia bakom sig, stackars Medyken hinner inte med Steffie när de galopperar i uppförsbackar =P
Annars blev jag faktiskt lite överraskad över hur fint han lyssnar nu, i skritten var han supermjuk och fin, red mycket små volter och ställde/böjde mycket både på volt och på rakt spår. I traven är han fortfarande svag och förlitar sig väldigt mycket på ryttaren, han hänger sig i handen och litar på att jag ska bära upp hela honom i princip, han drog mig ur sadeln några gånger till och med. Försökte arbeta fram honom och tillslut blev det lite bättre, han hängde inte lika mycket men han hade ändå inte samma fina stöd som i skritten, eller jo, stöd har han ju men egen bärighet menar jag. 
I galoppen var han super idag, förutom några få avstickare och kickar så är jag supernöjd, galopperade på bra, både längs fyrkanten och på volter :) 
När jag travade av honom så bar han sig mycket bättre än tidigare i ridpasset så det var jag också nöjd med. 

Imorgon blir det Medyk igen och så favorit nr 1 nämnligen Scott :)  


RSS 2.0