Sista ridlektionen för Maria (Dressyrtävlingen)

Gick typ åt h*lvete!
Inte ridit dressyr på Missan på evigheter så jag var ju helt off i början, och så skulle vi till råga på det sitta ner i traven vilket jag är dålig på i vanliga fall men är ÄNNU sämre på det när jag har Missan för hon är så stötig i traven. Det blev ju inte bättre utav att Missan var så jäkla taggad och sprallig idag heller. Under framridningen så gick hon och slog med huvudet hela tiden, förutom i galoppen. Försökte lugna henne och få ner henne ordentligt, men jag var så nervös och stirrig själv så det gick inte direkt bra. Väl inne i ridhuset så höll jag henne så att hon inte skulle springa ifrån mig och då får jag istället "dålig framåtbjudning" i bedömningen, vilket ju inte är så himla kul, men hon var liksom inte alls på arbetarhumör, jag försökte ändå få henne att gå mer framåt och sänka huvudet men då trippade hon på ännu mer och kastade med huvudet. Vid halten så började hon backa så fort jag höll lite för hårt i tygeln, hon är verkligen SUPERKÄNSLIG ibland, och ibland märker hon knappt att man försöker göra halt, ja, lilla Missan. Men det var väl mest jag som ställde till det eftersom jag var illamående av nervrositet, irriterad och red allmänt dåligt. Ingen rolig avslutning på en bra termin :/ Men jag ska ju hoppträna Missan på onsdag för Bettan, får hoppas vi får en bättre avslutning då :)

Red också Medyk idag, gick bra faktiskt, han var dock väldigt lat idag (det var ju inga roliga hästar i ridhuset !) haha. Men inga bussträck direkt.

Nu ska jag duscha och sedan blir det härliga SÄNGEN !
Godnatt och sleepa well.

Ny design på bloggen

Nu har jag äntligen ändrat på min blogg, var trött på vinterbilden och stämningen.
Nu har jag en sommarblogg istället!
Har också ändrat på typsnitten och lite information osv.
Om det ser konstigt ut någonstans så kommentera gärna så ska jag genast försöka ändra det.

Hoppas ni gillar det :)

// Lindelou

Seg uppdatering - 100529

Äntligen helg säger jag bara! Det var ett tag sedan som jag hade en ordentlig helg med sovmorgnar och allt sådant mys. Idag ska jag inte göra något, bara slappa och titta på mina inspelade avsnitt av förhäxad.
Har blivit väldigt mycket stallet denna veckan.

Måndags - Jobba i stallet 11-18, ridning för Maria 19-20 sedan stannade jag kvar med lite folk och kom inte hem förrän vid 21 tiden.
Tisdags - Jobba i stallet 8-16, åka hem hämta Troja, köra tillbaka till stallet och se Emelia hoppa Winnie och sedan kolla när Medyk hoppade, var hemma vid 21 tiden. 
Onsdags - Jobba i stallet 8-16, P&J 17-21
Torsdags - Jobba i stallet 10-17, hem hämta Troja, se Maria rida, ridning för Pia Sohl 19.40-20.30
Fredags -  Jobba i stallet 8-16

Pia Sohl träningen gick riktigt bra, med undantag från Medyks rymning ifrån paddocken.
Jag sa till dem redan när jag kom in i paddocken "Stäng till ordentligt för annars kan han sticka ut". Det är ju inte så att han envist drar mot utgången hela tiden utan han tvärnitar i galoppen och slänger sig ut genom grinden och då har jag inte en chans att hinna stoppa honom. Så de stängde till grindarna så det blev en pytteliten öppning kvar, där ställde de en stol med en pall på så att det täckte för resten som var öppet. När vi då skulle galoppera så tänkte jag ju inte mer på öppningen, den var ju stängd. Det tyckte inte Medyk att den var, när vi galopperade förbi öppningen så kastar han sig åt sidan och försöker hoppa ÖVER stolen med pallen på, vilket inte går så bra eftersom det är högt och Medyk är urdålig på att hoppa, så han hoppar med slår i med benen och nästan fastnar på vägen, jag är överlycklig att vi bägge klarade oss utan skador. Skrittade in igen och då ställde sig Hanne (tror jag hon heter) i den lilla öppningen med ett spö, då blev Medyk sur och började kasta med huvudet men accepterade att han skulle bli kvar i paddocken. Resten av träningen gick väldigt bra. Vi tränade mest lydnad, att kunna lyssna och koncentrera sig fastän det är andra hästar både i och utanför paddocken. Vi red på 1/3 av paddockens yta, på ett fyrkantsspår och där skulle jag lägga två 20m volter på varje kortsida. Ibörjan fungerade det inte så bra, han skulle liksom sticka iväg från arbetet till den andra hästen i andra sidan paddocken. Vi hade lite dragkamp men sedan förstod han att jag inte skulle ge mig så han lugnade sig och lyssnade skitbra! Pia tyckte det gick jättebra mot slutet :)

Dagen efter red jag Medyk i ridhuset tillsammans med massa ponnisar; Penny&Rebecca, Racklo&Kajsa, Brille&Amanda och Pelle&Nelly. Det gick rätt så bra, han skulle såklart sticka iväg i galoppen men han kom inte mer än några språng innan jag fick tillbaka honom igen, det blev dock en bakutspark vilket jag inte tycker om, han har inte dummat sig med sådant på jättelänge nu så jag blev lite besviken =P Jag arbetade en del på volterna, i skritt och trav, och då kände jag hur han verkligen började koncentrera sig! Han struntade helt enkelt i de andra ponnisarna och fokuserade helt på oss, jag kände hur han tryckte ifrån med bakbenen och hur ryggen höjdes och jag blev så jäkla glad! Då fick han massa klapp och berömm, det var en av de få gånger han verkligen fokuserade och gav allt för att göra rätt när det fanns andra hästar i samma ridhus! Annars brukar han ju bara bli stressad och fokuserar bara på de andra hästarna.
Min lilla gosse :)

Nu ska jag njuta av min lediga helg!

Sommarn kommer - 100518

Idag har det varit sjukt varmt (stundtals äckligt kvavt)! Det märks att sommaren är på gång nu, jag hoppas verkligen vädret håller i sig till Rockfestivalen.
Jag vet att jag varit fruktansvärt dålig på att uppdatera bloggen, men jag har haft rätt så full upp.
I fredags kom min familj från Tranås ner och vi hade en jättekul fredagskväll tillsammans :) De åkte hem igen på lördagen, en kort stund men en underbar stund :)

I söndags var jag och älsk på Bokeslätt en runda för att kolla tävlingarna, vi tog med bägge hundarna. Mest för att socialisera Kiwano och vänja honom vid stök runt hästar osv. Gick fint med bägge hundarna :)

I går (måndags) hände det väl inget speciellt. Jag och Emelia (jag hoppas det stavas så nu =P) red en stund, jag på Medyk och hon på Pearl. Vi hoppade små kryss inne i ridhuset innan vi red ut en sväng i skogen. Jag kan väl knappt kalla det för HOPP det Medyk åstakommer över hindrena, den hästen kan inte hoppa men det är inte heller någon som direkt engagerar sig i att han ska tränas till det heller, vilket jag tycker är lite tråkigt :( han saktar liksom av innan hindret och antinger trampar PÅ det eller över det och slår i med alla benen.
Efter red vi som sagt ut en sväng, en väg som Emelia kommit på. Senare sa jag iaf att den vägen rider vi inte igen xD Det var nerför en JÄTTE brant backe näästan 90 grader alltså! Medyk kunde inte komma ner fort nog så han sprang ju rakt på Pearl som slängde sig åt sidan och ja, det var inte så smart av oss hahah =P
Hoppade sedan Missan på lektionen (eftersom Medyk inte kan det) och det gick så fruktansvärt BRA! Jag var nöjd med min ridning och med Missans hoppning allt klickade som det skulle :) (Y)

Idag red jag en sväng i paddocken med Medyken och han konstrade som vanligt, vi galopperar på långsidan och han bara slänger sig in mot mitten, inte svänger utan SLÄNGER sig åt sidan och sedan innåt, allt för att komma till grinden och sedan ut från paddocken.  Håller jag då spöet i innerhanden så konstrar han åt andra håller och då vägrar han att hålla sig på en volt, skulle rida med två spön men hur kul är DET!? Vi får väl se vad det blir av det hela. Nu ska jag nörda mig en stund med wow, hejdå!


Långhelg - 100512

Ja nu är det äntligen lite helg för mig, har varit i stallet 6-7 dagar i veckan nu i några veckor, kan blir skönt med lite ledigt nu. Är ledig imorgon för det är röd dag, sedan bad jag om ledigt på fredag för jag ska spendera lite tid med min familj i Tranås :D De kommer antingen ner till oss eller så kör jag upp till dem :)
På lördag - söndag är det tävlingar på Bokeslätt, får upp och kika lite på det också!

Förresten är jag lite less på det urtråkiga väder som vi haft idag :( Fruktansvärt regnoväder!
Bara för att lätta upp stämningen så lägger jag upp lite bilder från igår, då jag dels red Medyk en sväng i skogen och vi var ute och gick med vovvarna vid brukshundsklubben.

















Uppdatering - 100507

Ja då var det dags för en superlång uppdatering igen. Har jobbat rätt mycket och inte haft tid för datorn, därför har jag varit superdålig på att uppdatera läget.

I måndags red jag Medyk på lektionen, gick hyfsat bra, mycket bättre än hur jag trodde det skulle gå iallafall. Visst han var lite bökig att styra, ibörjan ville han ju inte alls vika av från spåret, men efter lite kämpande så lyssnade han riktigt bra. Galoppen gick bra den också, han ville dra iväg som tusan men det var bara att sitta och hålla igen honom så tillslut lugnade han sig och höll ett bra tempo.

I tisdags sa Malin till mig att jag skulle rida Medyk varje dag, för att han ska få gå ordentligt. Så jag har ridit honom varje dag den här veckan, förutom i går (torsdags) då jag krävde att han skulle få vila för han var totalt slutkörd i onsdags.

Igår var jag och sambon i Tingsryd, tänkte att jag skulle kolla in Börjes och köpa lite ridbyxor, skor och jacka.
Men när jag kom dit blev jag superbesviken! Jag hade föreställt mig ett jättestort ställe med bara rid- och häst saker, ungefär som Sharpmans som ligger utanför Mjölby någonstans (minns inte riktigt vart det ligger, men där någonstans), men det var bara en liten byggnad med lite olika hängare med kläder och krims krams. Jag fick dock med mig två par ridbyxor, ett par svarta och ett par grå och en jacka som var både vatten och vindtät som jag ska ha i stallet så jag var ändå nöjd när vi körde därifrån.

Idag var det ett helvetes väder här nere i Blekinge, det blåste orkan ute kändes det som. Spån, hö och halm flög över hela gårdsplan och man fick massor av skräp i ansiktet när man skulle gå ut. Det var också sista dagen för PRAO- eleverna så jag höll lite lektion för dem, den ena fick till och med (av misstag) fram Rocco i galopp, utan spö eller några andra hjälpmedel. De fick trava runt och jag fick dem till att trava på volten vid A, trava ner till H, göra avbrott till skritt och sedan halt vid C, det fixade de suveränt! Men det var svårt att hålla traven genom hela volten ;) Det är inte lätt ibörjan inte.
Efter det skulle jag rida fram Medyk för Jessica skulle hoppa honom lite (han kan ju inte hoppa!) Det gick helt ok, han kändes lite halvseg dock och svarade inte så bra för skänkeln. Sedan hoppade Jessica upp, men hon fick inte heller fram honom ordentligt, och han gjorde samma sak med henne som han gjorde med mig första gången, han saktar av från galopp till trav efter långsidan. Jessica orkade tillslut inte med det mer så hon passade honom över till Elisabeth. Hon fick fram honom i galoppen, men hoppningen gick ju inte så bra. Han skulle hoppa över ett kanske 20cm högt hinder men han bara brakade rakt igenom det, han brydde sig inte ens om att hoppa liksom. De höjde dock till kanske 40-50cm och då rev han inte en enda gång, för då skulle det ju göra ONT att slå i benen, han stannade dock typ innan hindret och tog jätteskutt över istället. Vi får väl se vad det blir av honom i hoppningen. Jag gillar honom skarpt iallafall, önskar jag hade haft pengar för då hade jag köpt honom, om han hade varit till salu då vill säga :) Han är min lilla bebis!

Nu ska vi snart äta fredagsgottig mat, imorgon är det stallet igen och tävlingar.

// Fanny

Veckan som gått

Jaha då var det lördag igen, härligt! Idag har jag varit med älsk på EKO och inhandlat tre par ridstrumpor, ett ridspö (till Medyk mest), Grey's Anatomy S.4 och Avatar. Håkan köpte ett par whiskey-glas som han kanske ska inviga ikväll vi får se ;P

Veckan som gått har varit full av händelser och jobb så jag är rätt trött nu såhär när jag kan slappna av.
I måndags var det enkla galopp-byten på lektionen, jag hade Missan och det var skitjobbigt. Ryggen gjorde ont efter bara några minuters galopp på spåret och vi höll på hela lektionen! Missan blev ju supertaggad och ville inte alls stå still, hon dansade runt, backade och galopperade på stället så fort jag pausade. Hade ridit Medyk någon timme innan och det blev jag ju med rätt trött av.

I tisdags var jag "ledig" på kvällen, så vi tittade på tv och spelade Wow, det var härligt. Håkan var med mig i stallet på morgonen och det var mysigt :)

I onsdags var jag i stallet hela dagen. Började kl 8.00 och slutade 16.00, men jag stannade kvar för att fota och titta på Pay & Jumpen som började kl 17. så jag kom inte hem förrän kvart i nio någon gång, det var dock riktigt mysigt, tråkigt med regnet bara.

I torsdags var Håkan med igen i stallet, han åkte dock hem rätt så snabbt igen, dagen var helt ok, förutom att jag hade glömt plånboken hemma och hade inga pengar på mobilen, så jag kunde inte fixa luch, men det löste sig tillslut det också.
Red även Medyk under dagen, i paddocken vilket gick suveränt! Bästa passet hittills på honom, inga bussträck alls, varken bakutspark i galoppen eller undanväjningar utan han lyssnade riktigt fint! Efteråt var han totalt genomsvett, helt blöt på halsen när jag klappade om honom, inte undra på det när det var kvavt ute och underlaget i paddocken är sjukt tungt, plus att han inte är i så värst bra form. Dock var han riktigt jobbig när jag skulle göra iordning honom, drog runt med mig i stallet när jag skulle ta in honom. Han har ju liksom fattat att så fort han går lite snabbare så tappar man honom och han kan gå och käka i vilken spilta som helst. När jag väl fick in honom dit han skulle så var han såklart superstressad och trampade runt, han lugnade sig dock rätt så snabbt när jag väl började borsta honom, slängde in en tuss hö med så han kunde sysselsätta sig med något. Tränsningen var också ett äventyr, han backade rakt ut ur spiltan och fånade runt, höjjer huvudet så pass mycket att jag inte når honom. Malin fick faktiskt till slut rycka in, men det tog lite tid innan hon fick klar honom med, han backade ut några gånger till innan hon fick på honom tränset. Men som sagt, ridpasset gick suveränt!

Fredag var det igår, då lekte jag lite ridlärare för PRAO-eleverna som skulle testa på och rida, de tyckte nog ändå att det var riktigt roligt :) Efter det red jag Medyk och denna gången fick jag iordning honom utan stress eller smitningar ur spiltan, red i ridhuset och det gick väl ok. När vi kom in var Rebecca och Penny där och red, jag skrittade runt Medyk och under tiden gick Penny och Rebecca ut, då blev ju Medyk skitorolig och började gnägga, trippa och ha sig. Han lugnade sig relativt snabbt och vi började jobba lite i trav på volterna. Jag är nöjd över att han ställde sig så fint till vänster i volten, det brukar han inte göra, han är så stel (förmodligen en låsning eller något) i vänster varv, han går med huvudet in mot väggen och bara springer ifrån arbetet, men denna gången fick jag honom att arbeta bra och lugnt. Galopp på volt är dock lite svårt fortfarande, han har kanske inte riktigt med muskler för att orka runt.

Imorgon är det dressyr för Pia igen, jag funderar på vilken häst jag ska välja, Medyk eller Scott. Återstår att se, jag bestämmer mig imorgon. Ikväll ska vi se Avatar :)

Slänger in en bild på Medyk från i onsdags, dock riktigt ful, men jag hade precis ropat på honom, så han tittade på mig men jag var lite seg så han skulle precis ner och tugga lite halm igen haha.


RSS 2.0