Första skolveckan

Jaha då var första skolveckan avklarad (åker ju inte till Olofström på fredagar då vi har självstudier istället).
Måndagen var ju bara ett upprop och lite allmän info om komvuxet osv.

I tisdags däremot hade vi ju teoriprov och ridning, allt för att Karoline (som stallchefen heter) ska se hur mycket vi kan osv. Teorin var dock enkel, frågor som "Hur ser en isabellafärgad häst ut?" "Vad står betäckningen xx för?" "Nämn tre olika sorters grovfoder" osv.
Ridningen var också bara litegrann, inga övningar eller så.

I onsdags så hade vi bara teori/praktiskt. Vi pratade om hästens utrustning - sadel, huvudlag, bett, olika nosgrimmor, benskydd och hjälptyglar. Sedan visiterade vi olika hästar också, kände igenom dem och skrev ner temp och andetag/min.

Idag (torsdag) så hade vi teori/praktiskt på förmiddagen och ridning på eftermiddagen.
Vi läste lite om hästens utevistelse, dagordningen för olika stallar, hagar, staket, tvätt osv.
Vi gick även rycka manar, vilket jag är skitdålig på, och Karoline visade olika sätt att fläta hästens man på inför tävling och så.
Sen kommer vi till ridning och jag var supernervös idag igen och idag skulle jag rida ponny! Jag har inte ridit ponny på två år, precis när jag kom till Bokeslätt så red jag Rocco en gång och Clements en gång men sen har jag inte ridit mer ponny sen jag var liten och flängde omkring på Trollet och Nina (shettisar) och Rasmus och Cornita (gotlandsruss). Lisa hette ponnyn, en rätt så stor skäck, hon var superfin :)
När Josephine red henne (red Lisa innan mig) så verkade hon lite seg ibörjan, lite svår att sätta igång typ, men efter ett tag verkade hon tvärt om vara väldigt springig. När jag satt upp så var hon väldigt pigg och framåt, supermysig att rida! Vi övade på halter, övergångar från trav till skritt- skritt till trav och nedsittning i traven, inget avancerat alltså men alltid bra att öva på.
Efter lektionen var Lisa helt genomsvett! Hon hade jobbat på riktigt bra så hon fick sig en avsvalkning i spolspiltan efteråt. Och det var den dagen, nu ska jag plugga läxa imorgon och så är det skola igen på måndag.

Måndagar och onsdagar blir lite köriga =P Ska rida både i skolan och på Bokeslätt. På måndagar runt kl 14.30 i Olofström och så kl 20.00 på Bokeslätt. På onsdagar rider jag också i skolan ca. 14.30 - 15.30 och sedan snabbt till Bokeslätt för hoppträning på Scott kl. 17.00, men det ska bli kul! :D

Idag har jag också klippt mig, har typ blivit av med två decimeter eller mer :( men det behövdes verkligen, mitt hår var så fruktansvärt slitet, så nu känns det lite kort, men man vänjer sig ju snabbt :) Ser tjockare ut med.


Såhär "kort" är mitt hår nu, och då har frisören kapat minst två decimeter.

Men nu ska jag spela lite wow och nörda mig för det har jag inte hunnit på hela veckan!
See ya.

Lycka!

Igår var jag och provade dessa snygga ridstövlar på Stallbyggen:


Tyvärr så fick jag inte upp dragkedjan över vaden och jag blev då så grymt besviken. 
När jag sen kom hem skickade jag iväg ett mail till Globus Sport där jag frågade ifall de tänkte lansera samma stövel fast med fler storlekar så att jag med kunde ha dem. 
I svaret som jag fick dagen efter (idag) så stod det att det vore väldigt konstigt om jag inte kunde ha skorna, rent omöjligt skrev de till och med. Så jag åkte tillbaka till Stallbyggen idag för att se om jag missat något, men jag kunde inte få upp dragkedjan idag heller.
Men då kom en ifrån butiken och hjälpte mig, hon sa att det var flera innan mig med mycket bredare vader som hade kunnat ha dessa så vi kämpade lite men tillslut så gick dragkedjan upp! Säljaren som hjälpte mig sa att de är sega ibörjan men de blir lättare att på sig sen när man har använt dem ett tag, GISSA OM JAG VAR LYCKLIG!!
Jag kunde visst det ha de snygga stövlarna! Tyvärr så var de jag provade i storlek 39 så de var en aningens för långa i skaftet och lite för stora i foten, jag ska prova en 38:a imorgon och då får jag se vilken storlek jag ska ha. Ifall det blir 38:an så får jag antagligen vänta ett bra tag, till oktober tror jag, innan jag kan få dem eftersom de är slut överallt :/
Men ändå, LYCKLIG!
Medan vi ändå var där så passade Håkan på att köpa en ny leksak till Kiwano, Snubben heter den :D Ni får se en bild på den som jag kommer slänga med.

Igår fick även Kiwano ett nytt halsband, ett kedjestryp, dock enbart för syns skull för både jag och Håkan tycker att det är förjäkla snyggt, iallafall på en sådan ras som Schäfer. Slänger upp en bild på Kiwano när han har det på sig, men det syns inte för hans lejonman är för tjock :D


Kiwano med nya halsbandet som knappt syns


Kiwanos nya gossekompis Snubben

Medyk

Jag visste inte vad jag skulle ha för titel då jag tänkte skriva lite alltmöjligt egentligen, men det fick bli "Medyk" då jag tänker mycket på honom. Red honom två ggr denna veckan, i onsdags och i torsdags.
Onsdags passet har jag ju skrivit om, då han var pigg och framåt och verkligen lyssnade till hjälperna.

Om onsdagspasset var en dröm så var torsdagspasset tvärtom, en mardröm. Medyk stod inne när jag kom så han kanske hade gått ett pass innan på dagen, jag vet inte riktigt. Men iallafall, det gick fruktansvärt, han tänkte mer bakåt än framåt! Allt var supersegt så jag tänkte inte alls kräva mycket av honom eftersom han gick så bra dagen innan, saken är ju dock den att jag inte kan/vill rida ut på honom själv då han blir väldigt nervös och stirrig och har tendeser att sticka tillbaka till stallet, så det fick ju bli en träning i paddocken. Tänkte ta lite galopp, bara något varv för han var så trött, började i vänster och det gick helt enkelt inte. Om ni läst min blogg innan så vet ni att Medyks sämsta sida är vänstern, och den är rejält mycket sämre än högern, han har svårt att gå ordentligt i vänstervarv och han har väldigt svårt att fatta vänstergalopp och den här gången var det inte möjligt helt enkelt. Jag struntade tillslut i det och provade höger istället, men då ville han inte det heller! Som för att jävlas med mig så fattade han en vänstergalopp på raksträckan, jag blev så frustrerad, arg och ledsen på samma gång, det kändes som om allt han lärt sig, allt VI lärt oss tillsammans bara försvunnit och vi var tillbaka på första passet då han inte ens ville gå förbi hörnen i paddocken. Jag blev såklart så besviken så jag började gråta och tänkte tillbaka på Malins erbjudande om att köpa honom av henne, för då skulle jag kunna lägga upp en annan planering för honom.  Som detta passet, han hade gått dagen innan rätt så rejält och var helt slut efter det och så hade han antagligen gått ett pass på morgonen på torsdagen innan jag red honom, inte undra på att han var trött! Hade jag vetat det innan så hade jag kanske bara promenerat med honom istället, om han vore min då vill säga.

Som sagt så tänker jag mycket på den där herren, Medyk en av de mest personliga hästar jag någonsin träffat! Jag bara älskar den hästen, även när det går så dåligt som i torsdags så kan jag inte annat än charmas av hans vänliga men ändå busiga uttryck i ögonen, hans små eller ibland stora ryck som han får när han går tillsammans med andra hästar. Jag blir så glad när jag tänker på hur han har förändrats. När han kom var han en buffel, när man ledde honom så bara drog han tills man var tvungen att släppa, han kunde gå rakt över en utan att tänka, han flyttade sig inte i spiltan när man bad honom, han lyfte inte hovarna när man bad honom och ibland när jag stod och borstade bakre delen av honom som benen och svansen så kunde han bara flytta sig så snabbt att man for in i spiltväggen, till slut fick jag nog av det så jag smällde till honom hårt och skällde ut honom, sa att så kan du väl för f*n inte göra, och sedan dess har han inte gjort det =P han gick knappt heller att tränsa, han bara satte upp huvudet så högt att jag inte kunde nå och sedan backade han ut ur spiltan. 
Första gången jag skulle ställa honom i spolspiltan så fick han panik gick rakt över både mig och Monika, och det tog ett tag innan han lugnade ned sig så pass att vi fick in bettet i munnen på honom.
Jag kan räkna upp otaliga gånger då jag har hämtat in honom från hagen eller släppt ut honom i hagen och han bara har dragit iväg med mig xD, har flugit som en vante efter honom i stallgångarna.
Eller som första lektionen jag red honom på, för Pia Sohl, han stack till de andra hästarna som var i andra sidan ridhuset, och pga hans dåliga balans så halkade han och snubblade han hela tiden, tillslut skenade han och det tog en del varv innan jag kunde vända honom in i väggen för att få stopp på honom då darrade både han och jag och Pia sa att jag inte borde rida den hästen så mycket för han kunde vara farlig när han gjorde så eftersom han inte gick att få stopp på. Några gånger senare fick Medyk och jag fint berömm av Pia, vi hade blivit bättre, Medyk lyssnade bättre och var inte riktigt lika stressad.
Han har ju blivit bättre i allt, han sticker inte längre i panik, han drar inte iväg med en när man leder honom, han gapar när jag kommer med bettet, han flyttar för minsta tryck och han lyfter mer eller mindre fint på hovarna när jag ber honom. Han kickar inte heller lika mycket i galoppen som han har gjort men det beror nog mest på att han orkar mer nu än förut.  

Denna lilla hästen har fångat mitt hjärta! Försvinn nu inte ifrån mig Medyk. Jag kan inte köpa dig nu, men du är bara 6 år gammal, vem vet vad som händer i framtiden, det finns ännu tid för oss, och vi har massor att lära oss tillsammans på Bokeslätt. 



 

RSS 2.0