Agility träning

Idag var det dags för agility träning igen :) gud vad jag älskar det! Synd att man är så sjukt dålig på det haha!
Kondisen för det hela är ju 0 och ingenting! Är helt slut efter en lång bana med Raket-Troja då jag har kutat runt banan som en jäkla idiot efter min hund som är rääätt så snabb på raka sträckor, och eftersom klass1 banorna är just raka sträckor så ser jag väldigt ljust på vår tävlingsstart (not).
Malena sa att hon förstod verkligen att jag blev så slut och så anfådd efter en bana eftersom jag hela tiden ropar på Troja vart hon ska - Troja hopp, hopp, genom, slalom, balans, hopp, hopp, genom, TROJA HÄR, hopp, hopp, genom...... så jag skulle prova köra banan igen och vara helt tyst, förutom där jag behöver fånga hennes uppmärksamhet och antingen dra henne in mot mig eller trycka henne ut från mig. Och det fungerade väldigt bra! Hon tog alla hindrena med lätthet trots att jag var helt tyst, hon följde mina rörelser bara + att hon var tyst under nästan hela banan, annars brukar hon låta väldigt mycket haha =P hon skäller, morrar och jag vet inte vad alltid, men när jag blev tyst så blev hon också tyst. Det är precis som om hon säger "jaja matte jag vet vart jag ska, håll tyst med dig"
Nästa vecka ska vi ha lite tävling mot varandra i gruppen :) Ska bli spännande!

Efter det körde jag hem och duschade och körde sedan vidare till Håkans mamma i sandviken där vi firade lite mors dag. Håkans bror och hans sambo och deras son var där också, Håkans mormor med. Det var mysigt med mat och fika :)

När vi kom hem därifrån så ringde jag mamma, hon sprang ju stockholm marathon igår så ville ju veta hur det hade gått :) och det hade gått bra! Är så himla imponerad och stolt över min mamma, det är verkligen inte alla som orkar delta i ett marathon eller ta sig i mål när de har startat.

Imorgon ska vi hoppa på träning på Bokeslätt och jag ska ha Cossan :) ska bli sååå kul! Gillar den hästen väldigt mycket, hon är precis sådan som jag vill att min egen häst ska vara, underbar!

Nu ska jag studera lite ridlära med Bo Tibblin för vi ska ha prov på onsdag, yihaa!

Photoshop igen

Ja nu har jag suttit och pillat med en till bild i Photoshop! Älskar den nya tekniken som jag använder när jag frilägger bilder, den är super! Jag behöver bara öva tills jag kan göra det riktigt bra.
Det ser fortfarande lite konstlat ut så jag behöver definitivt öva mera men jag tycker ändå jag är på god väg :)
det är ju alltid svårare att frilägga något med mycket hår/päls för det ser gärna avhugget ut.

Det finns några saker som jag vet att jag måste göra annorlunda till nästa gång, det såg jag när jag gjort klart den nyaste bilden som jag kommer slänga upp nederst i det här inlägget.

Men vad tycker ni? Är det något som är värt att lägga ned tid på för att kunna bli bättre och göra snyggare friläggningar? Vill gärna ha massor av tips och kritik på dessa bilder för jag vill veta vad jag kan göra för att få dem att se bättre ut så nu får ni se till att kommentera ! :)

Den oredigerade varianten


Den frilaggda bilden




-Insert title here-

Idag har varit en mycket trevlig dag :)

Först skolan, sista pedagogik lektionen YES!
Efter luch så höll Carolin sin markarbetslektion för oss och jag önskade Zigge, fullblodsvalack och SUPERMYSIG :D
jag har verkligen blivit kär i honom, och nu i slutet med när man inte kommer vara i Olofström så mycket längre :( Har ridit honom litegrann innan men det var först förra veckan under ett dressyrpass som jag upptäckte hur trevlig den hästen faktiskt är så jag önskade honom till hoppningen också samma vecka och det gick faktiskt bra :) han var jättemysig att hoppa också, väldigt ärlig på hindrena.
Dock gick det inte lika bra idag som det gjorde förra veckan men det är kul att ha något att jobba med och ett mål som man vill nå. Zigge är väldigt lång i kroppen och rätt så mycket att rida ihop vilket jag inte lyckades med alls idag, men han var nog inte på humör heller märkte jag då han gick och slöade till ofta för att sedan ta några supersnabba steg framåt så jag tappade balansen, men men jag tyckte det var kul ändå :)
Alltid roligt att rida en typ av hästar som man inte alls är van vid och jag är INTE van vid stora, långa hästar så det är ett helt annat sätt att rida på.

Efter skolan körde jag en sväng till Bokeslätt där det var Pay & Jump, såg bara lite på 80- och 90 klasserna sen vandrade jag och Troja vidare till brukshundsklubben och kvällens agility träning.

Agilityn gick bra idag :) Förutom ett litet knäpp som Troja fick, Border Collie ticks sa Malena haha! Stämmer rätt så bra, det var BCn i henne som knäppte till lite idag och hon fick helt enkelt bara för sig att ta fel ingång i slalomen, HELA tiden. Vad jag än gjorde så tog hon ändå fel, hon som har en superslalom annars! Så jag fick verkligen blockera vägen för henne så hon bara kunde ta rätt ingång och efter en stund så släppte "ticksen" och hon tog ingången bra igen.
Vi tränade mest slalom idag, men medan vi väntade så smet jag iväg och tränade lite kontaktfält och de har blivit mycket bättre :)
Är rätt så taggad inför den inofficiella tävlingen som Sölvesborgs BK ska ordna i sommar, juni eller juli, minns inte vilket men med ska jag vara iaf :) behövs verkligen för varken jag eller Troja pallar med mycket folk så vi gör aldrig lika bra ifrån oss när det är tävling/uppvisningen eller så, tyvärr.


Idag har jag också redigerat en bild på Kiwano, det tog sin tid kan jag ju meddela men sen blev den också rätt så bra, är inte 100% nöjd med den, men det blev bättre än vad jag trodde iallafall.
Jag provade en ny friläggningsteknik i PS, jag har aldrig haft tålamod att sitta och pilla med det innan, men nu kände jag för att testa det på riktigt så jag satt i några timmar och pillade med denna.

Tyvärr så är bloggen konstig ikväll och vill inte ladda upp som jag vill så jag får lägga upp en sämre version av bilden i miniatyr så ni får klicka på bilden och få upp den lite större men med lite halvkass kvalité.

Kiwano tid

Idag var Håkan och jag på Holjemarknad, vi köpte SRF mat (pommesen med sås som finns inne på SRF området) , godisremmar och gottegott till små vovvarna :) Såg också en liten aussie valp där, den var blue merle och jag smälte lite när jag såg den!

När vi kom hem så vilade vi lite och sedan var det dags att gå ut med hundarna och idag så tyckte jag att det var på tiden att jag och Kiwano kom ut och tränade lite för det var ett bra tag sedan som jag var ute med honom helt själv, utan Troja eller husse, så det blev Kiwano-tid idag :)

Vi åkte till bruks först, tränade mest på att fånga uppmärksamheten, leka och följa mig, upp på A-hindret lite och sedan hoppa lite andra hinder :) vi hade roligt iallafall!
Sedan körde vi vidare till bokeslätt där det skulle byggas bana till helgens tävlingar.
Kiwano var underbar! Social och lugn i precis rätt mängd :) Han kunde tilloch med springa iväg med en främmande människa och tycka det var helt ok (tittade knappt på matte något) och jag blev såklart överlycklig och log med hela ansiktet =P
Kiwano har ju varit väldigt reserverad mot främlingar och nya människor man möter ute sen han var hos vet. i Växjö, tror väl kanske att de ska gå iväg med honom igen som de gjorde då. Men idag var han inte det minsta reserverad :) superskönt!

Vi såg även flera hundar på lite avstånd, Kiwano spände sig lite när han först såg dem, men efter lite övertygelse från mattes håll så kunde han slappna av och strunta i dem, de var inget att bry sig om för matte var roligare och hade godis ;)

Är verkligen supernöjd med Kiwano idag, kunde knappt ha gått bättre! Han är min lilla mysehund, min bebis.

Nu blir det väl att titta på något på tv, men först får ni ett gäng bilder på världens mysigaste schäfer. Både gamla och nya. Se och njut ;)



Från Tranås förra sommaren




Husse och Kiwano förra sommaren på Sölvesborgs BHK

1:a pris och agility

Idag är jag superglad! Trots Trojas ålder och min okunnighet så är vi ändå ett team man kan räkna med och som det faktiskt kan bli något av på tävlingsbanorna!

Nu ska jag inte luras så ni tror att vi vunnit någon riktigt agility- eller hopptävling, vi körde ingen bana idag.
Det var vår instruktör som tyckte vi verkade slöa och trötta idag så istället för att dra ut på övningarna så ville hon att vi skulle köra en liten minitävling för att få upp farten och känslan.
Vi ställde upp en himla massa hopphinder i ett U, först 3 hinder på rakt spår, 3 i själva kurvan och sedan 4 på sista rakan, vi skulle först springa banan åt ena hållet, stanna och köra samma tillbaka igen åt andra hållet medan Malena (instruktören) tog tid på oss och den som hade kortast tid vann (tror vi tog den bästa tiden av de två försöken)  
Jag blev nervös (no surprise there) och fick lite prestationsångest och nu kommer detta kanske att låta väldigt överlägset och kaxigt men det är inte alls så jag menar =P men jag och Troja har hållt på mycket med diverse tävlingar på min gamla BHK i Tranås när hon var yngre och (nu kommer det "kaxiga") vi vann typ allt så jag är lite van vid att Troja och jag är bäst i gruppen, men nu var det så många i denna gruppen som hade bra hundar och SNABBA, så jag var inte alls säker på någon seger där.
Men Troja är ju världens underbaraste och bästa hund någonsin så jag hade ingen anledning att tvivla på hennes förmåga att prestera när det gäller, så vi var mer än hela 2 sekunder snabbare än 2:a placering vilket är grymt bra! Farten är det inget fel på iaf :D

Visst det var bara en plojtävling men den betydde väldigt mycket för mig, bara för att Troja är äldre än de andra hundarna hon tävlar mot så betyder inte det att hon är GAMMAL, hon är fortfarande superfräsch och kan kamma hem vinster bara genom att vifta på svansen i princip.

Btw så vann vi ett retrieverkoppel ;)


Gammal bild från Tranås, innan hon fått de grå håren vid munnen <3


Nytagen bild, för bara någon vecka sedan nere i Sandviken, mitt bustroll <3

Agility kurs

Ja igår var jag på agility kurs i 4 timmar, mellan 10.00-14.00. Tränade såklart inte hela tiden, men det tar tid med allting runtomkring, bygga, gå banan och se de andra ekipagen.

Vi började med en liten genomgång av banan på pappret och lite snack. Sedan började vi bygga en hoppbana, tog lite tid men när den sen var klar så fick vi gå den själva först och hitta en egen väg, sedan gick vi med intruktören och hon förklarade hur hon tänkte i de olika kombinationerna. Det tar ju ett tag att komma in i agility- tänket, det är verkligen inte att bara sätta upp lite hinder och springa rundor med hunden, utan så mycket mer!
Har inte tränat agility på över 3 år innan jag började den här kursen, ändå går det så otroligt bra! :)
Troja är ju bara kung, eller drottning kanske ;), hon vet precis vad som gäller och vad hon ska göra OM jag visar henne rätt. Det är mest för min skull vi går kursen för jag kan inte handla tillräckligt bra för att Troja ska förstå vad jag vill att hon ska göra, men det blir bättre.

Efter vi gått banan så började vi köra, och eftersom varken jag eller vår intstruktör är några fan av att låta hundarna träna på maxhöjd så körde alla hundar på medium höjden, förutom i däcket då vi höjde till large.
Det gick verkligen superbra för oss :) En gång tog Troja ut en sväng lite väl mycket i en kombination så vi förlorade mycket tid så där stannade vi och tränade både bakom- och framförbyten tills vi fastställde att framförbytet passade bäst. Jag trillade tilloch med på rumpan en gång när jag skulle göra ett framförbyte, snubblade på mina egna fötter haha! Klant.

Vid tolvtiden började det störtregna men då var det ändå tid för fika så vi pausade, satte in hundarna i bilen för att vila och så gick vi in i klubbstugan. Fick också se hur man fixar tävlingslicens, för det tyckte instruktören definitivt att jag skulle skaffa med en hund som Troja ! :) Blir så glad över allt berömm som Troja får på agilityn, det gör mig lycklig att få göra Troja lycklig, för det är ingen fråga om saken, hon LEVER för agilityn. Det sa Malena (instruktören) också, att hon älskar agilityn :)

Efter pausen byggde vi en agilitybana istället och så gick vi den också. Den var mycket svårare tyckte jag.
Det var i princip bara raksträckor hela vägen.
Raksträcka-sväng-raksträcka-sväng-raksträcka osv
och iom att Troja är så snabb så hinner jag verkligen inte med! hon är ju alltid minst 2 hinder framför mig och så bara raksträckor, phew snacka om att jag hade andnöd när banan var slut.

Är iallafall sjukt stolt över min underbara hund! :) hon är den bästa som finns! Malena sa också att hon är så välhållen i kroppen att vi har många år kvar i agilityn så jag behöver inte alls tro att det är försent för oss att ut och tävla :) Troja är ju trots allt 7 år gammal, min lilla flicka.

Jag har tiggt min underbara sambo om att han kanske skulle kunna följa med en träning och fota/filma oss så det kanske kommer någon gång under veckan om ni vill se.

Nu blir det till att plugga pedagogiskt ledarskap, suck.


(Gammal bild, lite styrkeövning)

Några timmars redigering

Nu har jag ont i högerhanden efter ca 2½ timmars redigering av hoppbilder. Pga objektivet jag har på (som tyvärr är det enda telet jag har) så blir både ljuset, skärpan och färgerna sugigt dåliga så jag får sitta och efterarbeta bilderna i Camera Raw + lägga på stämpeln i PS, så det tar en liten stund att redigera över 50 bilder som jag har gjort nu.

Det blir ju för många bilder att lägga upp här så jag kommer skapa ett album på min facebook där man kan se alla bilderna. Ni får dock några exempel därifrån nu :)

(OBS! Bilderna är förminskade därför är det sämre färg, kontrast och skärpa här på bloggen än vad de är på riktigt)







Tävling på Sölvesborgs Ridklubb

Japp, idag var jag på Boke och jobbade i stallet på morgonen, väldigt lugnt eftersom de flesta hästarna går på bete på andra sidan vägen.
Det var ponnytävling men jag hade kameran med mig i högsta hugg! Riktigt fint väder att fota i!
Jag har ju inte världens bästa teleobjektiv direkt, Tamron 70-300mm.... kan nästan kalla det skitobjektiv, men det ser ju proffsigt ut iaf ;)

Bilderna blev iaf bra :) men tänk på att skärpan är kass och lite andra defekter på bilderna är pga ett billigt objektiv.

Jag har bilder från flera olika ekipage, om ni vet att jag har bilder på er eller tror det så bara hör av er så ska jag kolla igenom bilderna och skicka :)
Jag vet att jag har bilder på följande ekipage:

- Emelie & Dot
- Vicky & Axxas Ghostbuster
- Alicia & Little Yankees
- Erika & Minuette
- Rebecca & Polly
- Alicia & Control
- Anna & Eklyckans Romance
- Anna C & Steffanie
- Anna C & Curraghvarna Classic
- Anna C & Raths Peggy Sue
- Victoria & Chikitita
- Amanda & Brilliant Chess

Här får ni två st smakprov ;)


Emelie & Dot på framridningen


Vicky & Axxas Ghostbuster, bilden är tagen i landningen (segt objektiv) därav bakbenen.

Video från hoppträningen

Här är en liten video från hoppträningen igår (onsdag).
Är väl medveten om att det blir för segt ibland och att han skulle ha varit mer framme, då hade vi inte fått in de där extra stegen innan några av hindrena. Men jag är så osäker på att driva på Scott för det är inte alltid man får tillbaka honom ;P

Jag skulle ju ha agility träning egentligen 18.30 men eftersom hoppningen höll på till 19.00 så fick jag komma senare, men jag gick ändå lite tidigare från hoppningen eftersom den oftast drar över lite och därför hoppade jag min sista runda innan vi höjde för att jag skulle bli klar i tid, så därför är inte hindrena så höga heller :) 




RSS 2.0