Hopplöst!

Aaaaaah jag blir så arg och irriterad! Mina ögon fungerar inte alls som de ska och jag blir tokig!

Lite bakgrundshistoria
När jag var mindre och bodde hemma i Tranås så hade jag sånna otroliga problem med mina ögon, de kliade och sved och gjorde fruktansvärt ont, det känder som jag hade fått en näve gruskorn rakt upp i ögat under ögonlocken som låg och skavde hela tiden. När jag kliade (för det var omöjligt att låta bli så ont som det gjorde) så bildades det en typ av trådar i ögonen som jag kunde dra ut själv (låter skitäckligt och det är det också).
Var hos läkare och optiker men ingen vet vad trådarna är för något, lite löst har de sagt att det beror på pollen så jag knaprade pollentabletter och fick både ögondroppar och ögonsalva men inget av det hjälpte...

Nu har jag inte märkt av detta sen jag flyttade till Sölvesborg och en period innan dess, har alltså inte haft ont i ögonen alls på över 4 år. Tills nu...
Har sedan någon vecka tillbaka haft otroligt problem med mina ögon igen och jag hade glömt hur ONT det gör och hur obehagligt det är. Även om jag nu låter bli att klia ( för jag vet ju att det bara blir värre ) så kommer de här trådarna ändå och de lägger sig som en jäkla mask över pupillen och slingrar sig så jag ser ju ingenting!!!
Försökte sitta och läsa innan för att tänka på någon annat, men jag kunde inte läsa för det var en massa trådar i ögonen som gjorde synen helt ofokuserad, jag antar att det är så det känns när man behöver glasögon, man ser sjukt suddigt. Och jag vet fortfarande inte vad det är som gör detta! Och jag har ingen aning om vad jag ska göra åt det, är bara så sjukt less på det.

Var bara tvungen att skriva av mig irritationen lite...

Och ännu fler bilder...

Fler bilder från Kolmården kommer nu :) och dessa är ju ännu mera nöjd över!
Och.. jag tror jag har en förkärlek till att fota djurrumpor.. eller? Haha!





SÅ klockren haha!






Det var inte alla bilder... orkade inte ladda upp alla.
Ska iväg och träna/leka agility nu med båda hundarna och sen ska vi till Sandviken och grilla :)

Bilder från Kolmården

Nu har jag suttit och lekt lite i PS med bilderna från Kolmården och jag gillar hur det blev faktiskt :)
Har inte orkat göra alls många ännu men nu ska vi ut och gå med hundarna och sedan ska jag rida Monique så det blir kanske inte fler bilder idag, men jag ska försöka göra resten så fort som möjligt.

Kommentera gärna om ni tycker bilderna är bra :)
Vill gärna höra vad ni tycker är bra/dåligt med bilderna resp. redigering.












Hemkomst

Är precis hemkommen från en underbar vecka i Tranås, tack så mycket familjen! Vi har badat med hundarna i sjön och varit på Kolmården och Tropicarium, awesome! Fick en del bilder som jag ska kolla igenom och lägga upp eftersom så håll utkik :)

Imorgon ska jag till Nymölla och skritta ut en runda på La Monique, ska rida lördag, söndag också :) ska bli mys!
Nu ska jag fortsätta packa upp lite och rensa datorn från en massa skit.
See ya!


Killebom

Ja idag var ju första dagen på Killebom och jag tänkte att jag skulle gå där en sväng med Kiwano, som träning.
Jag gick upp vid 10 tiden och åt frukost och klippte klorna på hundarna + pälsen under Trojas tassar för hon blir ju så sjukt långhårig på tassarna och jag tycker det ser lite halvskabbigt ut.
Efter det så damsög jag lägenheten och torkade av lite ytor som var dammiga. Jag höll väl på och pysslade i lägenheten i 1-1½ timme ungefär innan jag bestämde mig för att köra in till stan med Kiwano.

Jag ställde bilen vid Henkes och Maddes hus inne i stan, ligger ungefär vid Lasses Kiosk och gick därifrån ner till stan. På vägen ner så träffade vi en lite äldre tant som ville hälsa på Kiwano och det fick hon såklart :) Hon öste berömm över honom och tyckte han var så otroligt fin, både i färgerna och kroppsbyggnaden och i sättet.
Hon hade visst jobbat mycket med just schäfer sa hon, på vilket sätt uppfattade jag inte riktigt men det var nog antingen som uppfödare eller kanske utställningsdomare för hon hade väldigt bra uppfattning om Schäfern som ras och hur den har utvecklats genom åren. Och hon sa att det var väldigt länge sedan hon sett en så sund och välbyggd schäfer som Kiwano, han är ju en normalstor hanhund och inte en av dessa bjässar som man ofta ser idag runtom på de flesta utställningar. Så hon tyckte verkligen att vi skulle tävla med honom och ställa ut honom och så och det är ju väldigt kul att höra :)

Sen gick vi vidare ner på stan och där var det såklart fullt med folk och bilar men Kiwano brydde sig inte ett dugg om det. Det enda han reagerade för var tuff-tuff tåget, när det körde förbi och tutade =P det var lite konstigt tyckte han haha!
Vi gick vidare och begav oss tillslut mitt in i smeten bland allt folket. Det var så trångt att man fick stå och vänta bakom folk för att kunna hitta en lucka att smita igenom men Kiwano tittade bara på mig frågande och jag sa till honom "ja Kiwano vi ska gå här, men det är lugnt" så suckade han lite och väntade tills vi kunde fortsätta, helt cool och lugn så jag blev faktiskt imponerad, jag trodde inte han skulle ta det SÅ lugnt.

Efter en stund mötte vi såklart en hund, rätt så oundvikligt i sådana folkmassor. Kiwano är som sagt rätt så osäker i hundmöten så han reser gärna raggen och mullrar hotfullt och skäller på andra hundar och idag gjorde han likadant när vi såg den hunden, kanske för att den kom så snabbt mitt framför oss jag vet inte riktigt. Men mullrade gjorde han och reste raggen med, men jag behövde bara ta tillbaka honom, ställa mig framför honom och säga sitt så släppte han hunden med blicken och tittade på mig och satte sig. Han fortsatte att titta lite snett på den andra hunden så då sa jag till honom att lägga sig ned istället, fortfarande ville jag att han skulle titta på mig och inte den andra hunden, och det fungerade jättebra :) han tittade på mig nästan hela tiden förutom de små snedblickarna på den andra hunden, men det som betydde något var att han litade på mig så han kunde släppa sin osäkerhet inför den andra hunden och lugnt lägga sig ner utan att vara varken spänd eller irriterad.
Folk runtomkring oss stod och pekade på Kiwano och var imponerade över att han skötte sig så bra och att han kunde ligga så lugnt och stilla mitt bland massor av folk på torget mitt i Sölvesborg, och jag var också impad :)
både av mig själv och Kiwano att vi båda två tog hundmötet så lugnt och sansat.

Vi fortsatte vår lilla tur på stan och allt gick fint, vi mötte lite fler hundar men dem tittade han bara på, tror han kände sig rätt så trygg tillsammans med mig idag vilket känns underbart!
När vi var nere i hamnen så kom Maria M. Kiwano blev jätteglad över att få träffa någon han kände igen bland alla dessa främlingar så Maria fick sig lite pussar haha! Vi gick tillsammans en stund i stan innan det var dags för mig och Kiwano att gå tillbaka till bilen. Sammanlagt så var vi nog i stan i över 1½ timme :)

När vi var framme vid Henkes och Maddes hus så gick vi till deras baksida för Håkan och Henke hade spelat lite gitarr och så på förmiddagen så de satt på baksidan och fikade. Kiwano följde med såklart och han fick lite vatten och tog tyvärr sönder en av Noahs bollar, men han fick leka med den sen iallafall =P Efter det så körde Kiwano och jag hem.

Väl hemma så tog jag in Kiwano, gav honom mat och sedan körde jag iväg med Troja till Stibyberget och gick en promenad med henne där, tog med bollen så att hon fick leka av sig lite :) myshunden!
Sen körde vi hem och så fick Troja sin mat. Därefter så tvättade jag golven, gjorde rent i badrummet och lite sådant som behövs imellanåt. När Håkan kom hem så hade han med sig pizza så det blev lite skräpmat ikväll :)

Imorgon kör vi till Tranås! Äntligen! Har haft rätt så mycket hemlängtan nu ett tag så det ska bli otroligt skönt att vara hemma en hel vecka! Nu ska jag njuta av smålandsmiljön!

Bye for now!


RSS 2.0