Hästskötarexamen i Olofström

Hoppas verkligen att det går bra nu för alla som gör den! Håller tummarna hela dagen!
Skulle egentligen varit där och tittat på, men jag har en del andra saker att göra idag och det tar ju en liten stund att ta sig till Olofström tyvärr. Får höra hur det gick imorgon istället :)
Och imorgon ska klassen till Flyinge och hingtvisningarna där ! :D WOOHOO! Det ska vara hoppning så det blir spännande.

Jag måste iväg och köpa ett stopp till martingalen som jag ska ha till Scott på hoppträningarna, provade med ett gummiband för att se om det räckte men det gjorde det inte :/ Så får se till att köpa ett stopp så lille Scotten inte fastnar med benen i martingalen, hade ju inte varit så vackert precis.

Ikväll är det vanlig ridlektion med Scott, och på onsdag är första hoppträningen på evigheter!
Ska nog komma lite uppdateringar om hur det går med :)

Redigerat vs Oredigerat

Jag älskar mitt PS, jag skulle inte kunna leva utan PS känns det som! Jag måste kunna göra mina ändringar på bilderna annars blir jag ledsen! =P
Hur mycket Photoshop använder ni när ni fotar? Vad är det ni använder er av i programmet och varför är ni inte nöjda med bilderna som de är?

Om jag ska berätta själv.
Jag gör olika saker nästan varje gång beroende på vad för slags bild det är, men det jag nästan alltid gör på bilderna är att justera ljus, kontrast och färgerna. Bilden är redan bra, men det blir så mycket bättre med lite finjustering :) På vissa bilder lägger jag till extra skärpa, extra färg, eller tar bort färg, tar bort saker i bakgrunden/förgrunden som man tycker gör bilden sämre.

Kan visa exempel på bilder som är oredigerade och så kan ni se skillnaden på oredigerat/redigerat och skillnaden på bilder i normalt Jpeg format vs RAW formatet.

Normalupplöst oredigerad till vänster och RAW + redigerad till höger

Kommentera gärna vad ni tycker om redigeringarna också :) 

        

        

        

        

       

Där har ni några exempel, jämför dem nu och skriv vad ni tycker!
(OBS! Tänk också på att de redigerade bilderna, alltså de med min stämpel på är förminskade för att kunna laddas upp här på bloggen så de är inte i sitt bästa format här)

Hopplektion på Scott

Var sjukt nervös idag när vi hoppade fram på ett litet räcke på en volt, jag bara kände att han skulle nita hela tiden och var helt beredd på att flyga i backen. Han stannade aldrig på det hindret men ändå var jag så nervös  att jag skakade, händerna darrade och jag kände pulsen slå i öronen, USCH.
Däremot när vi skulle hoppa en liten slinga så försvann det mesta av nervrositeten och jag kunde rida igen, det gick bra fram till 4:e hindret då han slog på en nit, men jag satt till min förvåning och lycka KVAR i sadeln, hade inte ens tappat balansen, så jag kickade till honom och sedan tog vi hindret igen. Nit en gång till, satt fortfarande kvar, kickade till honom en gång till och då blev han sur, började hoppa på stället med frambenen och undrade väl varför jag var arg på HONOM.
Kom mot hindret en gång till och då gick det, fortsatte mot sista som blev i lite väl hög fart.

Till sist tog vi slingan en gång till och då gick det super :) i slutet var rädslan borta igen och jag kände mig trygg.
Dock litar jag inte det minsta på Scott, jag känner mig trygg på honom för jag vet hurdan han är och hur jag ska hantera honom, men jag litar inte på honom.
Jag litar inte på att han ska försöka hjälpa mig om jag skulle schabbla till det för det gör han inte, Scott är inte den hästen som ställer upp på sin ryttare utan gör jag fel så brukar det braka åt h*lvete rent ut sagt. Så det gäller ju egentligen att vara nogrann som bara den när man hoppar honom, men jag är ju sådan att när jag blir nervös så släpper jag det mesta och bara låter det gå som det går, "ojdå det blir lite stort" och sedan sitter jag helt passivt och gör ingenting, har jag tur så hoppar han jäkligt stort över hindret och jag åker nästan av i språnget, har man otur så nitar han direkt.

Men jag älskar ändå att hoppa honom :) en helt otrolig känsla när det verkligen går bra, har nog aldrig känt så stort samspel med en häst som jag gör med honom när vi bägge två sköter oss och hoppar bra.



En gammal bild, 
ungefär taget för ett år sedan på mig och Scott, jag är glad han är sur, snyggt! 
Av Maria Mattisson om jag inte tar fel :)  

Fel på bloggen

Nu har det blivit något fel på bloggen och jag vet inte vad, det bara blev så :/
får se om jag kan fixa det.

Fotopromenad på Torsö

Tog faktiskt med mig kameran när vi var ute idag med hundarna.
Jag tänkte fota våra två små kompisar, dels för jag vill veta vad ni tycker om Kiwanos rygg, har han en rak rygg eller är han en räk-schäfer? (OBS! klickbara bilder)



Jag kan ju tycka att han inte har den raka ryggen som bruksschäfrarna har, typ polishundarna,
men däremot tycker jag inte att han har en för böjd rygg heller, definitivt ingen räk-schäfer!
På bilden står han ju också lite utåttåad men det gällde att ta bilden fort som attan innan han ville springa iväg igen ;)

Kiwanos stamm kommer ju ifrån Tyskland och jag ska ärligt säga att jag vet inte så mycket om hans stam, om den är rent utställnings inriktad, bruksinriktad eller en blandning. Jag ser Kiwano som en riktigt SNYGG schäfer, han har inte den ihopkrumpna ställningen men han har de oerhört vackra röda (läs: TYSKA) färgerna. En väldigt nätt och smidig schäfer är han också :) Ingen klumpig utställningsbuffel.

Men vad tycker ni?

Här är en bild på min allra finaste lilla flicka också, nu står hon i nedförsbacke med framdelen så hon ser en anings överbyggd ut bak, men det är hon inte utan hon är HELT rak i ryggen, och där ser man alltså skillnaden mellan hennes och Kiwanos rygg.



Kommentera nu!

Sjukgymnastik

Var hos sjukgymnasten idag igen och fick ÄNNU fler övningar som jag ska göra varje dag för att mjuka upp och stärka min rygg + att jag fick reda på ÄNNU fler fel som jag har.

- Jag är på tok för svank
- Jag är överrörlig i kotorna (eller hur det var) så jag kan skada mig för att kotorna gör något som de egentligen inte borde kunna
- Jag står fel
- Jag sitter fel
- Jag kniper med knäna
- Jag står med innersidan av fötterna vilket gör att mina lilltår inte ens når marken! Vilket ger felbelastning och lite annat smått och gott
- Jag har liite sämre känsel i högersidan
- Min vänstersida är segare och hänger inte riktigt med som den ska

Så nu har jag som sagt fått en massa övningar som ska bla. stärka svanken och stabilisera bålen vilket kommer hjälpa min ridning också :) Jag ska strecha vänstersidan och mjuka upp den, samt jobba med bäckenet.

Vi får se vart allt det här leder, men jag tycker mig redan känna lite skillnad i min kropp så jag är ändå positivt inställd :) Återbesök om lite mer än en månad för att se hur det går.



Nu ska vi snart ut med hundarna och jag funderar på att ta med kameran och fota hundarna lite =)

/ Til' we meet again

Försvunna kommentarer?

Jag loggade in här ikväll för att skriva lite om dressyren tidigare idag, men då såg jag att jag hade över 10 st olästa kommentarer som jag fått för hur länge sen som helst! Och dessa har jag inte sett, alltså de har inte visats som olästa, nya kommentarer vilket är mycket lustigt?
Även om jag inte uppdaterat bloggen så har jag ändå kollat den då och då för svar från olika kommentarer som jag har lagt på andra bloggar, men då har det aldrig stått att jag fått några kommentarer och så nu så kom alla på en gång :S Så förlåt om jag inte svarat på vissa saker, men jag har helt enkelt inte sett att jag fått svar =P
Någon annan som upplevt samma sak med blogg.se?

Ang. dressyren idag.
Jag valde Scott såklart, har totalt kärat ner mig i den hästen nu, har alltid gillat honom men nu ÄLSKAR jag honom.
Nu i vårens tid så har han ju blivit pigg med den lilla latmasken så han är ännu roligare att rida!
Vi jobbade mycket med framdelsvändningar, jag tror det var det iallafall, jag tenderar att blanda ihop fram- och bakdelsvändningar, men vi gjorde iaf den vändningen där man vänder från väggen med framdelen för ytterskänkeln.
Vi gjorde även skänkelvikningar vilket inte gick så bra idag faktiskt :/
Scott är ju som sagt piggelin så han ville bara öka, öka och öka längs långsidorna och så fort jag satte mig ned och höll tillbaka honom så körde han upp huvudet - sänkte ryggen och jag börjar studsa vilket leder till att han springer ännu mer, allt blev en ond cirkel. Jag la tillslut upp stigbyglarna för att kunde komma åt honom ordentligt, och det fungerade tillslut. Han ville fortfarande hellre springa ifrån mig på långsidorna än att gå skänkelvikning (latmask!) men jag kunde iallafall dämpa honom utan att han ökade iväg igen :)
Vi övade också galoppfattningar och övergångar till trav.
Ex: Galopp vid C, volten, galopp längs lånsidan, in på volten vid A, göra övergång till trav i mitten av volten för att sedan göra galoppfattning igen när man kom ut på långsidan, sen galoppera ner till C igen, lägga volt, överång i mitten av volten och sedan galoppfattning igen osv osv.

Det gick iaf super :) Inga problem i galoppen förutom att han också där vill öka på långsidorna och springa ifrån mig, men det blev bättre och bättre.
Så jag är ändå nöjd med dagens träning, och imorgon är det hoppning på lektionen och då är det Scott såklart som gäller :D är taggad till tusen!



Btw. Jag älskar Victor och Fenja i Ponnyakuten! De är ju så söta :) 
"Hon blev ju lite tittig men det är sånt man får ta" "de är ju inga robotar"

Vill nog ha en ny look på bloggen med, vilka färger ska man ha denna gången då? Några tips? :) 

/ Til' we meet again. 

Ta upp bloggandet igen?

Det är ju frågan om man orkar det alltså =P
Det är ju rätt så jobbigt att blogga ibland tycker jag, så fort jag får krav på mig så tycker jag att allt känns jobbigt!
Men samtidigt så tycker jag att det är rätt så roligt att blogga, iaf om jag vet att nååågra läser den då och då.

Om jag fortsätter blogga så kommer det mest att handla om hästar & ridning eftersom jag rider väldigt mycket just nu. Och såklart om våra hundar, Troja och Kiwano, deras träning osv.

Min ridning ser just nu ut såhär:

Måndagar
Sitsträning - Olofström
Ridlektion - Bokeslätt

Tisdagar
Dressyrträning - Olofström

Onsdagar
Hoppträning - Bokeslätt

Torsdagar
Hoppträning - Olofström

Och sedan varannan söndag är det träning för Pia Sohl på Bokeslätt, det blir rätt så mycket ridning men det gillas =)

Slänger kanske upp ett inlägg senare om dressyren för Pia idag.

Hej svejs sålänge!

RSS 2.0