Höstigt

Idag var vi och gick en mysig höstrunda vid skjutbanan :) Tog först ut Kiwano ensam och lekte lite uppletande med honom igen. Nu har han verkligen fattat vad det hela går ut på (husse gömmer sig med bollen och leker med Kiwano när han har hittat husse) och han tycker det är skitkul! Springer i 180 in i skogen med nosen i backen och letar efter husse :D han är så duktig så!
Sen hämtade vi Troja och gick en sväng i skogen. Kiwano hittade såklart lerpölar att hoppa ner i :) han plaskade igenom dem några gånger och jag bara skrattade, en lerig hund är en lycklig hund, det är lite av min hundägar filosofi haha!

Ikväll har vi ätit god mat, tacotallrik MUMS!

Här kommer lite gamla bilder som jag inte har laddat upp, passar nu dessa höstdagar :)





HAHAHAHAHA ! Fail på denna sista bilden!

Höstdagar

Ja nu är det verkligen höst! Kallt, blött och ruggigt. Längtar inte alls till den kalla vintern i år :(

Kollade på Peter Erikssons träningar på Bokeslätt igår, han tränade länets instruktörer och även privat ryttare och det var väldigt intressant att lyssna/titta på :)

Har precis varit ute en runda på Stiby med hundarna och om ca 10 minuter ska vi in till Kristianstad Åhus Veterinärklinik för att chip/ kemiskt kastrera Kiwano, är sjukligt nervös! Hoppas allt går bra bara, Kiwano är inte särskillt förtjust i veterinärmottagningar, han har inte haft så positiva upplevelser där :/

Usch usch usch, nu ska vi köra, NERVÖST!

Ryssbersrunda

Körde till skjutbanan idag med båda hundarna, tidigt och det var inget folk där, SUPERSKÖNT!
Vi mötte en enda person på hela rundan :) Vi lekte mycket och sprang och gömde oss så att vovvarna fick leta och tänka lite, verkar som att det uppskattades =) hundarna verkade nöjda när de hittat oss iallafall.

Efter promenaden körde vi vidare ner till bruks, ville leka lite till med Kiwano.
Vi började ju på att gå på gungan/vippen i måndags med Marias hjälp, men det tyckte Kiwano var lite konstigt, han kunde gå upp med framtassarna men sedan gick han i sidled till mitten med enbart frambenen på gungan, bakbenen stod tryggt på marken, säkrast så tyckte han ;P
Fortsatte att försöka få honom att söka sig upp på den själv, ibörjan lutade han sig helt mot mig så när jag flyttade mig ut ifrån gungan så tappade han balansen och hoppade ner.
Men efter lite lockande och klappar så klarade han hela gungan själv med alla benen på utan mattes stöd :) Håkan tog emot gungan så det inte gick för fort och inte blev någon smäll, men Kiwano var så dooooktig ändå! :)


Kiwano på A-hindret

Efter gungan så körde vi lite hopphinder, ställde upp 4 st på rad för att han ska börja söka sig framåt själv och  det gick med jättebra :) bollen låg ju i slutet!
Körde lite slalom med, han börjar faktiskt förstå det nu och tycker det är ganska kul.
Jag tycker det är löjligt kul att se när det går upp för honom VAD det är han ska göra, HUR han ska göra det och NÄR han ska göra det för att få sin belöning då blir jag också löjligt stolt över honom haha :D

Nu ska vi snart äta lite fredagsmat :) Hundarna ligger utslagna på golvet och är nog rätt så nöjda med dagen de med.

Onsdagens hoppträning

Måste bara skriva lite kort om hoppningen igår.

Jag trodde det skulle gå jättedåligt för vi hoppade lite på lektionen i måndags och det gick SÅ dåligt. Scott var svinigt stark och på en oxer längsmed trekvartslinjen så bara drog han på allt han kunde och jag hade INGET att sätta emot så det gick ju i 110 över det hindret, som tur var så var det ju en låg oxer så han hoppade över den iallafall. Vet inte om det är pga fällningen som han har blivit så knepig just nu men han är himla hård i munnen och stark(are) än vanligt, även när man försöker arbeta honom i traven och DET är han iallfall aldrig i vanliga fall vad jag har märkt, så jag tror det är något han går igenom just nu, hoppas jag iallfall.

Men ja, jag var jättenervös innan hoppningen igår, för jag trodde ju såklart han skulle vara lika stark och jobbig då som i måndags men det var han inte!
Hela träningen kändes super verkligen! Han var visserligen fortfarande lite motsträvig och hård i munnen, ville liksom inte erkänna stödet på tygeln. Men han svarade ändå mycket bättre på förhållningar, halvhalter osv.
Började trava lite bommar och tränade på att ge överdriven eftergift, kändes fint.
Sedan lade Bettan upp första bommarna till ett lågt räcke som vi då skulle trava in på och sedan landa i galopp och 6 galoppsprång till en oxer som först låg 60-70 kanske som sedan höjdes till tjaa... 1m eller lite mer kanske.
Ibörjan ville jag ju inte riktigt driva på Scott, är ju rädd att han börjar kaxa sig då och bli stark så första gångerna blev det lite långt för honom där inne, men andra gången drev jag på bättre så då blev sista steget lite kort =P svår avvägning där ibörjan, hur mycket jag skulle rida på.
Men efter några språng så såg jag verkligen vilket avstånd som jag skulle rida på och det var underbart!
Övade ju som sagt också på överdriven eftergift så i språnget sträcker man fram händerna så långt man kan i princip, på hästens hals och jag kände med ens att jag fick mycket bättre följsamhet i språnget och kunde räta upp mig snabbt i landningen och ta tillbaka honom.
Hoppade det några gånger var och det kändes som att jag flög över hindret :D Scott var så himla mjuk och fin i sin språngkurva och jag följde med perfekt och allt bara fungerade perfekt!
Fortsatte att hoppa några slingor på lägre höjd och det gick med helt ok, hade lite för dålig galopp ur kurva in till en kombination så där blev det lite långt för Scott, men annars gick slingan som sagt helt ok också :)
Så jag tror nog allt att denna gången blir det P&J 70 eller 80, har inte bestämt mig än. Är ju så nervös för själva grejen så jag behöver verkligen inte bli nervös inför höjden också!

På söndag är det ÄNTLIGEN träning för Pia Sohl! Ser vi fram emot :)

All time favourite

http://www.youtube.com/watch?v=IoSHmVkjmuA&feature=related

En av de absolut bästa scenerna någonsin! Och min favorit :D
Förhoppningsvis så står den med snart i filmhyllan.

Schäfer 2 år till salu

Nej inte på riktigt, men ibland är Kiwano så OTROLIGT jobbig så jag vet inte vad jag ska göra med honom.
Idag på promenaden var han ett vrak rent utsagt, tog en evighet innan jag faktiskt kunde gå mer än ett steg i taget framåt utan att nästan stå på näsan i leran. Han drar och hoppar som en idiot samtidigt som han tjuter, skriker och piper och låter som om man håller på och trampa ihjäl honom. Folk som ser detta måste ju verkligen dumförklara oss.
Efter ett tag började han iaf lugna ner sig så att jag kunde fortsätta gå, dock väldigt långsamt och med stopp ungefär var 3-5 steg för att han drar.
När vi sen kom in på stigen så kopplade jag loss honom och lekte lite med bollen. Sen gjorde han sin vanliga springrunda med nosen tryckt i backen och som en pil in i skogen och sprang i cirklar, totalt döv för vad jag säger. Jag sa inte ett knyst och så sprang jag iväg från honom framåt på stigen så han inte såg vart jag tog vägen och så väntade jag en stund, efter några sekunder uppfattade Kiwano att jag inte väntade på honom så då flög han iväg som en pil efter mig (han är rätt så feg och osäker så han vågar inte sticka iväg helt själv utan matte eller husse). Fick massor av berömm och lek när han kom tillbaka.
Han gjorde likadant igen, fast framåt på stigen så då sprang jag tillbaka och stannade bakom en sväng så han inte såg mig, denna gången upptäckte han det snabbare och letade upp mig snabbt som tusan :) sen höll han stenkoll på mig haha! Gick inte mer än max 2 meter framför mig och städigt blickandes bakåt för att se att jag var kvar.
Då var han dooooktig hund.

Jag älskar verkligen mitt lilla yrväder till hund, men ibland är han otroligt jobbig.
Imorgon ska jag iallafall försöka trötta ut honom med en långrunda på Ryssberget tillsammans med Emelie och Gordon :)



Bild från Kiwanos MH i Stehag i våras, hälsa på spöket :)

Videor från Blekinge Agilitymästerskap 2011

Har nu laddat upp videorna från de tre klasserna som jag startade med Troja i helgens tävlingar i Karlshamn.
Vi blev diskade i alla tre men huvudsaken är att Troja hade kul och det var inga grova missar vi gjorde heller utan jag har en för snabb och för smart hund helt enkelt ;) vilket jag ju absolut inte ska klaga på utan bara vara glad över och lära mig arbeta med.

1:a loppet Bam agilityklass
Gick super hela loppet fram till näst sista hindret som hon av någon anledning sprang förbi och eftersom hon är så pass smart så letar hon helt enkelt snabbt efter närmsta hinder hon kan ta så därför gick hon direkt på sista hindret och det blev disk, synd. Det går lite långsamt eftersom det var jättehalt och jag sprang långsamt för att inte halka och dämpade Troja så hon inte skulle ånga på som vanligt och halka och sträcka sig eller nått sånt.



2:a loppet Bam Hoppklass
Gick sådär, Troja var ofokuserad från början och tog fel port i slalomen, gjorde om, missade i mitten, gjorde om, tog fel port igen, gjorde om och då gick det, långsamt.
Efter säcken skulle hon till mig till vänster, men hon ville hellre rakt fram och hämta bollen som låg i slutet av banan.....
hon är som sagt lite för smart ibland. Hon tog hinder på vägen ut så det blev disk där med. I slutet av filmen ser ni hur hon är superglad och kommer tillbaka med sin belöning HAHA!



3:e loppet öppen hoppklass
Denna var svårare byggd men gick bättre än BAM hoppklassen.
Dock gjorde vi samma miss som i första loppet, Troja sprang förbi hinder nr 6 och tog tunneln direkt så det blev disk där med.
Körde klart resten av banan och det gick kanon! Mycket bättre fokus så hon tog slalomen fläckfritt vilket hon alltid brukar göra.
 


Så det var det :) nöjd att jag faktiskt laddade upp dem! Brukar vara så satans seg med det haha.
Orkade dock inte mixa med låtar och så, lite tradigt kanske men jag är lat!

Dålig updat.

Ja nu vet jag att jag varit lite lat igen, men ska förhoppningsvis ändra på det igen :)

Var ute på långpromenad med vovvarna idag, hade kameran  med mig så det blev lite höstbilder, MYS!
Kiwano stod för flesta bilderna, han är fortfarande enklast att fota :)






RSS 2.0