Pay&Jump

Igår var det ju Pay&Jump på Bokeslätt och meningen var att jag skulle vara med på 80:n med Scott, men eftersom jag har ont i ryggen så bestämde jag mig för att strunta i det, vill verkligen inte riskera att få så otroligt ont som jag hade för ett halvår sen ungefär, ALDRIG MER!

Men jag körde in till Boke vid ett tiden för att hjälpa Maria när hon skulle rida och småskutta med Steffie, tog med kameran också så det blev lite bilder =) Troja följde också med, hon var sååå duktig, hela dagen ! Låg utanför paddocken när jag fotade och hade visserligen jättetråkigt för hon hade ju hellre velat springa omkring, men kvar låg hon, helt still :)
Sen började P&J:en, jag skulle filma både Evelina när hon hoppade Cossan och Missan, och sedan Emelie när hon hoppade Putte, det gick jättebra för båda två :)
När de sen hade hoppat så gick jag och Troja in i stallet, jag ställde upp Scott och ryckte hans man lite till, tyckte att den fortfarande var lite för lång =P Troja hon låg och tittade på i stallgången.

Ska iväg och rida Monique senare, bara en skrittrunda i skogen tror jag, pga min rygg så vill jag inte göra mer.
Sen är det lydnad/agility träning på bruks :) ska dit med båda vilddjuren får se hur det går haha!


Maria & Steffie

Älskar att fota hästar/ridning, hur kul som helst! :) Så jäkla dåligt att man inte kan fota sig själv med ;)

Insnöad

Jupp, nu har jag snöat in mig på ytterligare en hundras.
Jag ska ju inte skaffa en till hund på några år ännu men det är alltid kul att sitta och fundera ut vilken ras man ska skaffa nästa gång.
Tyvärr kan jag ju inte få en Troja till :( och hur härlig Kiwano än är så tror jag inte att jag själv kommer att skaffa mig en schäfer, det får va upp till Håkan om vi kommer ha fler schäfrar efter Kiwano.

Jag är fortfarande fast i vallhundsgruppen, kommer förmodligen aldrig lämna den =P
en gång vallhund alltid vallhund, så känns det iallfall.
Raserna som jag fortfarande känner lite extra varmt för är:

Border Collie (såklart), men det ska vara en trygg BC, inte hyperstirrig
Australian Shepherd men har bara sett 1 eller 2 individer av den rasen som skulle passa mig, vill inte ha ett stort fluff som är otrygg och ostabil så jag vet inte om jag egentligen har lagt ner den rasen.
Berger des Pyrénées à face rase men då får man vara riktigt noga med linjer, + att många indiver har problem med rädslor och de är otrygga i sig själva.

Men nu, NU har jag snöat in mig på en NY ras.
Nämnligen ACD:n, en vallhund såklart! :D
Faktiskt så är den som namnet avslöjar, (Australian Cattledog) från australien, tillskillnad från Aussien.
Rasen härstammar från Collie/Dingo korsningar för att skapa en robust, tålig och uthållig vallhund till nötboskapen och den är en heeler, som Welsh Corgin.

Infon jag läst tycker jag om, men jag har inte träffat många individer utav rasen, är rädd för att de kan vara skarpa och en aningens lömska, men än sålänge verkar det bara vara gamla rykten. Enda sättet för mig att få reda på det är ju att träffa rasen mycket och höra med olika uppfödare.
Men ska ju som sagt inte skaffa hunden ännu, men det är kul att fantisera lite :)
Gillar den rödmelerade mest just nu ;)


Bild lånad från Google.se

Typiskt!

Hade en jättebra träning igår med Scott, vi övade övergångar HELA lektionen och det var jättekul!
Red på fyrkantsspåret och gjorde halt vid varje bokstav, först skritt-halt, sedan trav-halt och tillsist galopp-halt.
Med lite variationer förstås men i princip så var det det vi gjorde hela lektionen och i slutet hade vi en jättebra känsla :) Scott han lyssnade på små små hjälper, iallfall när jag verkligen jobbade för det och han var jättekänslig både framåt och bakåt så det kändes super!
Han behöver ju lite sån träning, styrka, då jag tycker att han har blivit så tanig, tappat en del muskler och så.

Men pga träningen igår så har jag ont i ryggen idag! :( Vänstra stigbygeln var lite lite längre än den högra och då satt jag väl en aning snett i sadeln, speciellt vid halterna och då lade sig belastningen på min vänstra höft och där har jag rätt så ont idag. Jag VILL verkligen inte ha ont i ryggen igen så nu ska jag ta det riktigt lugnt denna veckan. Som tur är så är inte nästa träning förrän på söndag, för Pia Sohl så jag ska ta det lugnt tills dess, rida Monique lugnt i skogen bara på torsdag och fredag.

Ikväll är det deltävling 2 i agility på Sölvesborgs BHK. Ska köra hoppbana idag :) hoppas det går bra!

Ryssbergsritt

Kl 11 var jag i stallet idag och hämtade in Scott från hagen, de hade gått ute över natten.
Gjorde iordning honom och sedan begav vi oss tillsammans med Maria och Steffie ut på ridtur på Ryssberget.
Det var supermysigt :) Scott verkade inte riktigt förstå vad det roliga var först, men efter lite trav och galopp så fattade han att vi faktiskt hade kul! Haha, han är för söt den hästen =P
Ibörjan var han lat,stel och spänd men på hemvägen kände jag att han mådde bra av ridturen, gick på med långa kliv, han skrittade på så Steffie inte hann med, frustade och var helnöjd och avslappnad.

Efter turen så svampade jag av honom, han blev lite svettig =P jag brukar nästan aldrig se Scott svettig, men han har iofs fått lite längre päls nu så. Borstade och tvättade benen riktigt, lika bra att vara noga nu när så många hästar har fått mugg.
Sen ryckte jag hans man, ÄNTLIGEN, har velat göra det i veckor nu! Hittade en bra kam och så körde jag igång.
Hans man var långt och tunn, riktigt fult var det, men efter så kändes den tjockare och var riktigt ryckt och det såg jättesnyggt ut :) Klippte även lite vid öronen, han hade små tofsar som stack ut =P
Lilla Scotten :) tänk om man hade haft råd att ha häst! Vad mycket kul vi hade hittat på då.




Insert title here

Känner mig något tom i huvudet idag, därav den väldigt inspirerade rubriken.
Hade hand om stallet idag på bokeslätt, var där till 12 tiden ungefär då vi var klara.
Tycker det är mysigt att gå omkring och fodra hästarna helt själv på morgonen innan någon annan kommit till stallet, rogivande :)

Efter det körde jag hem och vilade en sväng, sov jättedåligt inatt så kändes som att jag behövde ta igen litegrann.
Var ute en kort sväng med hundarna och sedan körde jag till Nymölla.

Jag tänkte bara rida lite lätt i paddocken idag och när jag gick in där med Monique så kändes hon nästan mer död än levande haha! Hon gick med halvslutna ögonlock och släpade benen efter sig, nästan så jag tyckte synd om henne. Så jag tänkte iallafall bara rida en kort sväng och inte något krävande, bara lite så hon fick röra på sig.
Men när jag väl satte igång så vaknade hon till rejält och blev jättepigg och arbetade på framåt.
Jag blev lite imponerad faktiskt när jag samlade upp henne och red skänkelvikningar, fram- och bakdelsvändningar samt lite tempoväxlingar, hon trampade på som om hon aldrig gjort något annat haha :D jag satt nog med ett fånigt leende på läpparna under skänkelvikningarna för det gick så lekande lätt.

Orkar inte skriva mer än så =P imorgon ska jag ta lilla Scotten och rida ut en sväng tillsammans med Maria och Steffie :) ska bli mysigt!

Hundträning

Kvällens hundträning gick super! Främst Kiwanos träning, blir ständigt imponerad över hur cool han är, och hur snygg han är :D Började gå en liten promenad och kastade boll och lekte fram kontakten, den är iofs redan så pass bra så den i sig behövs inte tränas på. Sedan gick vi in på bruksplanen nerifrån och gick uppåt medan vi arbetade med kontakt/skvaller hela vägen och det fungerade super! :) Det var någon som byggde agilitybana så vi stannade till där så fick Kiwano titta lite och sedan "skvallra" till mig och det fungerade jättebra :)
Sen kom spöregnet, hu! Jag hade bara en luvtröja på och med mig, inget annat så jag blev jätteblöt och kunde inte byta till något annat så jag blev kall efter en stund. Gick tillbaka till bilen med Kiwano och tog ut Troja en sväng för att kissa, sen var det möte i lillstugan så då fick båda hundarna sitta i bilen.

Efter fikamötet så tog jag ut Troja igen och gick ner till planen. Tränade lite fot/linförighet och det fungerade rätt bra, men efter ett tag så blir hon för ivrig och då gör hon allt på en gång för att få berömm. Det enkla "fot" kommandot besvaras med skall, hopp, ligg, sitt och allt möjligt på en gång så då är det bara att bryta och gå några steg och prova igen. Troja var lite taggad idag ;P
När det var vår tur på banan så trodde jag att det skulle gå skit för det fanns så många fällor där jag var säker på att vi skulle göra fel (läs JAG) och Troja skulle ta fel hinder i all iver.

Här är en väldigt dåligt ritat banskiss, gjord i paint haha! En liten förklaring till höger ifall ni inte ser de fina hindrena som jag ritat ;)

Jag trodde först att vi skulle få problem vid första tunneln, att hon skulle ta fel ingång, men icke det gick jättebra.
2:a problemet trode jag skulle bli efter andra tunneln, till hinder nummer 7, trodde hon skulle springa för långt fram innan hon vände eller att hon skulle springa förbi 7:an, men inte det heller, det gick jättebra :)
3:e problemet efter 9:an till gungan, trodde inte hon skulle följa med men det gjorde hon jättefint.
4:e problemet efter däcket, trodde inte att hon skulle hinna svänga ordentligt där heller men det gjorde hon :)
5:e problemet efter nummer 15. tunneln till A-hindret, trodde hon skulle gå på nummer 8 balansen istället men det gjorde hon inte, hon följde mig fint.

Allt som jag fruktade hände inte, allt gick faktiskt riktigt bra, mycket bättre än jag trodde :)
Vi måste dock arbeta mycket mer på våra kontaktfält, Troja vill fortfarande jättegärna hoppa över dem, men vi är på god väg att fixa det :)

Nu ska jag bara slappa en stund innan sängen :)
Godnatt!


Makeover

Nu har bloggen fått sig en makeover igen, var på tiden tycker jag!
Den får väl hålla så nu under hösten och vintern så får vi se vad jag hittar på till nästa vår/sommar.
Alltid lite kul att fixa med bloggen och ändra färger lite matchande med årstiderna. Tycker nog att grönt/gult är sommar och blått/vitt + lite mörka höstfärger som mörkt rött/orange är mer åt höst och vinter.
Headern blev väl inte den snyggaste denna gången, men jag orkade sitta och pyssla med den länge alls så jag bara slängde ihop lite, så den får se lite b ut men det får va denna gången.

Ska snart sticka och rida ut en sväng med Monique, blir bara en skrittrunda i skogen idag då jag är sjukt stel i hela kroppen, orkar knappt lyfta armarna, nyckelbenet på vänster sida har fått sig en smäll och jag har ont på några ställen i ryggen, usch och fy, landa på ryggen är inte så himla fiffigt faktiskt.
Men Monique blir nog så nöjd bara hon får ut och frusta lite :) Imorgon får det nog bli en lång skogsrunda eller ett pass i paddocken, beror lite på hur jag känner mig. På lördag blir det iaf skogen och på söndag är det dags för Pia träning med Scott :) taggad som bara den!

Känns kyligt ute, blir nog till att ta fram den härliga dunvästen idag :) Mys!


Trött!

Är så sjukt trött nu, orkar knappt lyfta mina armar ens!
Körde in till Sölvesborg med Kiwano bak i bilen vid 3 tiden för att träna lite tillsammans med Emelie & Gordon på bruks. Fick ett väldigt roligt telefonsamtal på väg in till stan, ska följa upp det och förhoppningsvis leder det till lite trevliga pengar :)

Träningen var jättepositiv, körde skvallerträning idag med och det fungerade SUPER! Emelie gick omkring med Gordon medan jag skvallrade med Kiwano. Vi har bara kört detta en dag innan, alltså igår men Kiwano har redan fattat principen! Han är smart ibland den hunden ;) Det började med att han skällde till när Gordon kom in på planen en jättelång bit bort, men vi jobbade oss fram till att Kiwano och Gordon bara satt och tittade på varandra på bara några meters avstånd, vilket är super iallfall från Kiwanos sida då han skäller ut andra hundar på så nära håll och blir väldigt defensiv mot dem, han anser också att attack är bästa försvar och vill flyga på dem, men tack vare skvallerträningen/tekniken så satt han tillslut helt lugnt och iaktog Gordon på några meters avstånd, ett avstånd som han vanligtvis skulle flyga ut på. Så jag är HELnöjd med träningen :)



Sen begav jag mig till Bokeslätt för hoppträning med Scott.
De senaste träningarna har gått jättebra och vi har haft ett bra flyt och samspel och jag har fått tillbaka mitt självförtroende. Men idag sket det sig, igen!
Jag red som en kratta och jag fick inte igång Scott ordentligt, jag tyckte han kändes stel och ovillig att arbeta med bakbenen, han kanske var trött bara men jag fick inte någon bra känsla och det kändes inte bra på uppvärmingskrysset heller, men jag fortsatte och försökte väcka honom.
Tillslut när det höjdes och hindrena låg mellan 100-110 så börjar jag fega ur och det känner väl han. Jag lägger av att rida och släpper honom innan hindret vilket såklart resulterade i att Scott stannade, flera gånger. Tillslut kom vi över och då gick vi vidare till att rida en kombination, ett galoppsprång imellan. Dock var inte de höga så jag blev lite mer självsäker så jag tog tillbaka Scott alldeles för mycket så han hann inte fram till B hindret så då väjde han undan och jag krockade nästan med hinderstödet. Lyckades klamra mig fast och fick kramp i vänstervaden. Provade kombinationen igen med nästan lika dålig galopp så Scott fick ta i som fa-an rent ut sagt för att ta sig över så han hoppade mig ur sadeln, jag hann inte komma ner igen tidigt nog för att värja mig mot hans undanmanöver vid hinder B där han väjde/kastade sig åt sidan så jag dundrade i marken.
Landande tryggt på ryggen så jag hoppade upp igen och tog kombinationen igen och då gick det fint.
Hoppade en slinga till efter det och det gick bra för då hade Scott taggat till lite.


Typ två år gammal bild på mig och Scott, tagen av Maria Mattisson.

Är sjukt missnöjd över min ridinsats ikväll, har ibland lust att helt skippa hoppningen för att rida dressyr mer, men jag älskar ju att hoppa när det känns rätt, det behöver inte nödvändigtvis GÅ bra, men det ska KÄNNAS bra och det gjorde det inte idag. Är skitfeg egentligen och har alltid ångestkänslor varje onsdag innan hoppningen så jag fattar inte varför jag utsätter mig för det egentligen. Får väl ta nya tag nästa gång istället och hoppas att både jag och hästen har en bättre dag.

Nej nu känns det som sängtime, ska träna agility imorgon med Troja, är sjukt otaggad inför det tyvärr men jag gör det för hennes skull, hon älskar ju det.

Ciao!

Piggelin

Red Monique idag på förmiddagen i det underbart fina vädret :) började med att hon var jätteseg att få in från hagen, de har öppnat upp en ny del så hon ville väl inte lämna det nya betet. Trodde att hon skulle ha en segisdag idag och bara lulla på i skogen, men INTE! Hon var så satans pigg, explosiv!
Vi skrittade inte mycket och gjorde vi det så gick det snabbt som bara den, mest taktade hon och dansade på stället, så fort vi kom in på en ny stig så var det galopp i full kareta som gällde tyckte hon, och när jag inte tillät det så galopperade hon på stället en stund och studsade/småreste sig med frambenen. När vi väl galopperade så var det inte tal om någon lugn harmonisk galopp som vi brukar ha i skogen utan det var full kraft och hon låg på som ett ånglok hela tiden, fick verkligen sitta tillbaka för att hon inte skulle springa iväg med mig. Som tur är så är hon ju så himla snäll :) hon skulle aldrig få för sig att sticka iväg, stegra sig hela vägen upp eller bralla iväg.
Lät henne galoppera av sig lite på en äng, ingen rusgalopp utan i relativt lugnt tempo men kul var det för hon frustade massor.
När vi sedan skulle skritta tillbaka till stallet så var hon så eggad så hon ville bara springa iväg där också, men där är vägen så hård så där vill jag varken trava eller galoppera så hon fick tyvärr finna sig i att skritta hela vägen, väldigt tråkigt så hon smådansade imellanåt.

Väl tillbaka i stallet så var hon gaaaanska svettig, det löddrade om henne och man såg på henne att hon var nöjd =P en glad tjej. Hon fick sin mat och jag svampade av henne och släppte ut henne i solen att torka, hon galopperade direkt tillbaka till sina hagkompisar i den nya delen av hagen och rullade sig i gräset, såg jättemysigt ut! En väldigt rolig uteritt :)

Imorgon ska jag först till Snappis en sväng och fota Emelie när hon hoppar 90cm med Putte, sedan ska jag, Gabriel och Håkan till Näsum/Gudahagen för att gå på vikingamarknad, öppnar 11 stänger 18, åk dit!


Bilder från strandpromenaden

Här kommer lite bilder från i måndags när vi var och gick i Sandviken med hundarna, längs med havet :)
Fanns inget folk där så hundarna kunde springa och busa så mycket de bara ville. Kiwano la sig ner som vanligt några gånger i vattnet och bara njöt haha! Knäpphund!
Men jag är väldigt noga med att de är varma och torra efteråt så de inte får vattensvans! Det vill vi inte ha!
Här kommer bilderna, kommentera gärna :)

(Bilderna blir litegrann klippta i högerkanten, bloggen kan visst inte bli riktigt så bred så det är lite avklippta svansar på en del bilder, men de är inte avklippta egentligen)





(Min favoritbild från dagen)







Kiwano i ett nötskal

 
Klicka på bilden


Ridlektion med ms Diva aka Missan

Fy vad arg jag var på Missan innan jag satt upp, kokade av ilska och hade mest lust att skita i det hela och köra hem igen. Vilken jävla DIVA den hästen är alltså, helt sjukt, ett sto ända ut i hovskägget!
Började med att hon var svinsur och högg efter mig HELA tiden i spiltan, hon fäller mycket nu med så såklart är hon extra sur. Kunde knappt borsta benen utan att riskera att få ett hugg i huvudet. Lägga på sadeln var ju inte heller en dans på rosor.
Sen skulle vi hoppa upp inne i ridhuset, ställer mig på pallen (för jag kan inte hoppa upp ifrån marken, dels tycker jag inte om det för min rygg och hästens ryggs skull, + att hon bits och backar)
men när jag ska sätta foten i stigbygeln så svänger hon undan bakdelen och backar ifrån mig.
Försöker flera gånger med pallen, tar det lugnt och ett steg i taget men icke.. hon vägrar stå stilla.
Så jag går till rampen och ska hoppa upp där, men samma sak, hon svänger undan bakdelen gång på gång så jag inte når sadeln ens. Var så arg så jag kokade! Kunde inte komma upp på fanskapet!
Slutade med att Bettan fick trycka in bakdelen på henne så jag kunde komma upp, väl uppe så skrittar hon på med öronen framåt och tycker att ridpasset ska bli skitkul....... jag var måttligt road.

Själva ridpasset var roligt, gick bra. Vi travade mycket bommar och det gick super, hon var avslappnad och lugn. Mot slutet så skulle vi hoppa ett räcke på långsidan, gick också bra hon var avslappnad och supermysig. Räcket låg väl på 90/100 cm sista språnget och det kändes superfint och avslappnat :) Så jag var ändå nöjd med ridpasset.

Taggar hoppning på onsdag!

Öland

Hemkommen ifrån Öland och allt jag orkar skriva nu är att jag är såååå glad över att få se mina älskade fyrfotingar igen, Håkan med såklart men vi har ändå haft kontakt via telefon, hundarna har jag inte träffat, hört eller sett något om sen i fredags. Det känns som en halv evighet att vara utan hund en hel helg.
Har varit borta ifrån Kiwano några gånger och saknat honom massor, men jag har då alltid haft Troja med mig att ta hand om och då har inte saknaden blivit lika stor =P att inte ha en hund att morgon/natt kissa har känts VÄLDIGT konstigt.
Men nu är jag hemma hos dem igen och de blev överlyckliga när matte kom hem :'), Kiwano fick tillochmed hoppa upp en sväng i sängen här innan, men säg inte det till någon :D


Mina älskade tokar <3 skulle inte klara mig utan er!


Skogstur

Idag red jag Monique en sväng i skogen, hann ut innan regnet kom, SKÖNT. Hatar att bli blöt!
Red inte så långt eller mycket för jag ska trimma en sväng i paddocken imorgon tänkte jag, så det fick bli en lugn skogsrunda. På vägen tillbaka styrda jag ut henne på en äng och travade volter i bägge varven. Hon är ju rätt så spänd lilla damen och har väldigt svårt för att slappna av, ännu mer när vi rider ute i skogen.
Men efter lite jobb så slappnade hon av riktigt fint, kändes mjuk och fin i hela kroppen och VILKEN känsla det var att rida de där få varven med en helt avslappnad häst, kändes lite som att flyga fram mjukt i luften, otroligt.

Blev inget långt inlägg men en liten updat. iaf :)


Höstens första hoppträning

Idag var första hoppträningen på Bokeslätt, jag hoppar för Elisabeth Jacobsson, det känns absolut bäst då hon känner mig bra och mina svagheter som mitt dåliga självförtroende osv + att hon känner hästarna och kan ge superbra tips som verkligen fungerar!

Idag skötte Scott sig super! Det var bara jag som behövde träna och måste förbättra mig i landningen efter hindrena, jag är alldeles för sen med att sitta upp och ta tillbaka, det tar flera galoppsprång och det FÅR det inte göra, men jag är så glad över att ha kommit över hindret så jag släpper efter lite och slappnar av när jag egentligen borde sitta tillbaka och trampa ner hälarna ordentligt för att komma i balans igen.
Visst det går bra att slappna av om man bara hoppar ett hinder, men hoppar man en bana så får jag onödigt med jobb med att ta tillbaka Scott efter att jag låtit honom dra iväg efter hindret. Allt beror väl egentligen på att jag är för svag i överkroppen, jag orkar inte sitta tillbaka så mycket ännu, jag får börja lägga mig i hårdträning nu alltså!

Men allt som allt så är jag rätt så nöjd med dagens träning :) inga missöden eller missförstånd mellan mig och Scott utan bara bra samarbete, underbart! Får se om man kanske ska vara med på nästa P&J för att testa lite hur mina nerver håller haha! Jag har världens sämsta tävlingsnerver, P&J är inte ens tävling men för mig är det lika illa ändå. 

Jaja nu ska jag och älsk spela tv-spel :) Vi hörs! 


Hihi, hittade en gammal bild på Scott och Håkan när han hade provridit en sväng i ridhuset :)

Tävling!


http://johannagrant.se/2011/09/06/bloggtavling-3/

Stadspromenad

Är lite trött på att gå i skogen med hundarna så vi tog en promenad på stan idag istället :)
Det verkar lite som att Kiwano kommit it i 2-års trotset, INTE kul kan jag lova...  tar en evighet att få honom att söka kontakt, han brukade ha så himla lätt för det innan men nu så är han väldigt självständig på promenaderna och jag tycker det är jobbigt!
Han drar mer också, inte konstant men om han vill fram till något, en lyktstolpe exempelvis så springer han dit vare sig jag vill det eller inte typ, han verkar inte märka att det hänger en matte i andra änden av kopplet, mycket frustrerade!
Men efter en stund så släppte det och han blev vanliga underbara Kiwano som gick och sökte kontakt med matte hela tiden.

Till helgen blir det en resa till Öland med släkten :)
familjen från Tranås ska dit- mamma, pappa, nellie & gabriel
mormor och morfar från gotland ska dit
morbror från gotland med fru och kusinerna gustav & anton ska dit
morbor nisse från skåne med fru ska dit +deras tre döttrar med sambos ska dit
så vi blir en fin samling :)
Jag ska förmodligen åka med Nisses familj då de kör förbi Sölvesborg påväg mot Kalmar.

Imorgon är det hoppträning, får se vilken häst jag bestämmer mig för att hoppa, Cosa Nostra eller Scott.
Kommer kanske en liten updat. efter det imorgon :)


Jag är med!


http://showjumper.se/?p=3469#respond

Öppet hus på Sölvesborgs Ridskola

Japp, idag var det öppet hus på Bokeslätt vilket innebar prova-på ridning för barn och vuxna, tror dock bara det var barn som provade haha, tipsrunda och korvgrillning. Sedan skulle alla ridskolehästarna presenteras ute på stora gräsbanan också kallad tävlingsbanan.

Jag skulle visa upp Piccolo, halvblodsvallack f -90, alltså lika gammal som jag :) 21 år.
Gamle herren kan fortfarande vill jag meddela! Har ridit honom någon gång för länge sedan och det gick inte alls bra, red för Maria Fieber och vi skulle rida förvänd galopp, men det ville inte Mr Piccolo så vi bara bråkade hela ridpasset kändes det som, kom inte alls överrens om någonting.
Men idag var det helt annorlunda! Vilken överraskning, och en positiv sådan, jag tyckte han var hur mysig som helst! När vi galopperade runt gräsbanan så red vi ikapp alla andra hästar/ponnysar så vi fick sakta av och trava lite snällt innan vi fortsatte galoppera, Piccolo hade rooligt :)
Sedan hoppade vi lite småhinder med, jag skötte mig inte så värst bra men som den gentleman han är så hoppade Piccolo fint över hindrena ändå "Håll i dig och häng med, det här sköter jag"

När vi var klara på gräsbanan så skrittade jag Piccolo till paddocken ifall det var någon mer som ville prova på att rida. Sen fick han gå in och äte och sen släppte vi ut dem i hagen :)
En väldigt mysig dag!

Nu ska jag titta på Smallville och sen ska vi äta god mat!
Ha det bra!

RSS 2.0