Fotopromenad

Ja jag hade tänkt ta en rejäl fotopromenad idag, men så blev inte fallet.
Hade med mig kameran men det blev inte så mycket bilder, blev inte så inspirerad.
Försökte fota med närbilds linserna, men det blev inte så lyckat, blev en bild som går att visa men som inte är bra. Redigerat dessa två hittils, men förhoppningsvis kommer det fler, iallafall på Kiwano :)


Inte redigerad mer än i Camera Raw, alltså inget PS



En stig...

Ridlektion med voltige

Idag var det voltige på schemat för mig och Christina när vi red kl 9.00 för Bettan på Bokeslätt.
Jag var väldigt skeptisk till det från början, för jag vet hur osmidig jag är haha! Men det gick faktiskt bättre än förväntat. Och Buddy som snällt gick runt i vänster varv var ju en klippa! Bred som jag vet inte vad över ryggen och lugn som en filbunke.

Jag började och då skulle vi hoppa upp från en språngbräda, och Buddy är ju inte den lägsta hästen i stallet precis! Missbedömde hans höjd några gånger innan jag lyckades komma upp, men det var svårt för jag gled ner hela tiden. När jag tillslut var uppe så började vi med att utföra alla grejer medan Buddy stod stilla, jag gjorde klacksparkar bakåt och framåt, saxade och sedan vände tillbaka igen. Sedan skulle jag prova i trav vilket ju inte är det lättaste med en häst som studsar så enormt mycket som Buddy gör, men jag lyckades göra några klacksparkar iallafall ;P Sedan red jag baklänges i alla gångarter, man blev nästan lite yr av att se allt försvinna så jäkla snabbt åt fel håll. Det sista jag gjorde var att ställa mig upp på Buddys rygg, började stillastående men sedan provade jag i skritt också, SJUKT läskigt men väldigt häftigt :D Sen var jag klar och åkte kana nedför Buddys rumpa ;)

Lektionen var superkul! Har lite funderingar på att ha detta på lektionen i Olofström istället för olika lekar. Tåls att tänkas på.


Miljöträning i Olofström

Idag hade vi miljöträning i Olofström, precis som rubriken lyder =P SVINKUL! :D
Jag hade Geischa, en liten fux som är lite lättskrämd av sig så vi fick kämpa tappert tillsammans idag för att ta oss igenom alla övningar.

- Vi började med att stå i en ring medan man smällde i en stor blå tunna, hästarna fick inte backa undan utan skulle stå kvar och vara relativt lugna. Det gick bra, Geischa var spänd och tittade vääääldigt noga på den blå tunnan, men sedan fick hon lite godis så då lugnade hon sig lite.
- Sedan red vi på en volt och skulle gå förbi en person som höll i ett utvecklat paraply, jäääääätteläskigt tyckte Geischa, den måste man springa ifrån snabbt som ögat. Men efter några varv så kunde vi gå ganska nära och relativt lugnt förbi.
- Vi skulle gå mellan två bommar över ihopknycklade tidningsblad, mindre lyckat med Geischa då tidningstussarna så tydligt ville äta upp hennes hovar om hon råkade trampa på någon. Men efter övertalning från marken och från ryggen så lyckades vi gå över två gånger! ;P
- Vajande flaggor är inte heller någon höjdare tyckte Geischa, men när flaggan hölls av en ryttare uppe på en häst så var det inte alls lika farligt tydligen =P
- Fladdrande presenning uppbunden i två hinderstöd var så läskig att man måste springa rakt in i och helst över de stackars ponnysarna som gick framför. Men efter några varv så lyckades vi ta oss förbi utan att rusa i full kareta.
- Att gå ÖVER en presenning som ligger på marken är nog bland det värsta man kan göra, haha.
Det tog säkert 10 min att få henne att ens titta på den, hon blev helt lost, tittade på allt utom presenningen och tänkte antagligen att "tittar jag inte på den så finns den inte", stod som fastborrad i marken när vi försökte mana på henne. Två hästar på sidan och två hästar bakom plus en häst som draghjälp och så tillslut så lyckades vi få över henne, TVÅ gånger tilloch med :) duktig flicka!
- En rullandes fotboll är bara värt något ögonkast, inget att bry sig om ;)

Lektionen var superkul, verkligen något som ni ska prova på med era hästar om ni hittar någon som har miljöträning! Är ju riktigt nyttigt för dem att träna sånthär, det kan ju komma vad som helst i skogen som man kanske måste förbi även om hästen är rädd.

Ikväll är det agility för mig och Troja :) Spännande!
Önska oss lycka till ;) !

Älskade Photoshop

Jag har precis suttit och lekt lite i PS, jag ÄLSKAR det programmet!
Använde några bilder som jag tog i Tranås i helgen på tre st sötnosar, Kiwano, Troja och Nellie - min lillasyster.
Tycker de blev snygga :) Överredigerade dem lite bara för att.
Jag får olika perioder vad jag tycker är snyggt i bilder, ibland redigerar jag inget alls, ibland bara kontrast, färg, skärpa och lite ljus - vill att bilderna ska se så normala ut som möjligt, ibland vill jag att de ska ha ett mjukt intryck och lägger på soft effekter, ibland vill jag tvärtom att de ska bli skarpa och lägger på massor av skärpa. Och nu vill jag att de ska se lite effektfulla ut och då överredigerar jag dem :D

Hoppas ni tycker de är något att ha :)

Skulle förresten vara kul att gå en fotopromenad någon gång, Håkan tycker nämnligen att jag är vääääldigt tråkig när jag tar med mig kameran på promenaderna med hundarna för det går så långsamt och jag hamnar flera mil bakom honom och hundarna haha!
Så om det är någon som vill hänga med på fotorunda i naturen, eller stan kanske så hojta till! :)
Nu är ju våren här och då vill man alltid fota lite extra mysiga bilder, eller ja, jag vill det iaf.

Här kommer de tre bilderna jag utlovade. Förminskade för att passa bloggen så kvalitén är ju inte den bästa.







Kommentera! :)
Vad tycker ni om redigeringen? Finns det något ni hade velat lägga till eller ta bort/ändra på?

Videor från hoppträningar

Jag lovade ju litegrann innan påsk att jag skulle ladda upp videorna från när jag hoppade lite på Dex, så jag tänkte länka till dem här, vet inte om man kan eller hur man gör om man ska ladda upp vidorna så man kan se dem på bloggen, någon som vet hur? Får gärna tipsa isåfall :)

Videon är från sist när jag hoppade Dex, och det är bara uppvärmningshinder, jag klarade inte av att hoppa mer den lektionen pga min rygg tyvärr :( Och jag vet att det ser hafsigt och schafsigt ut, men Dex är väldigt stor och tung och verkligen inte den typen av häst som jag brukar rida, så därför orkar jag inte riktigt med att rida honom ordentligt, exempelvis så kommer vi i fel galopp en gång för han ville inte byta osv. 


http://www.youtube.com/watch?v=GJ9_z1HO_jY


Jag tänkte egentligen ladda upp en video på mig och Scott också från förra året, men det gick inte pga musiken som jag lagt till så det sket sig, jag orkar inte fixa nytt så jag laddar upp den videon en annan gång :)

Dåligt bloggande

Ja man är ju så jäkla dålig på att blogga, undrar varför jag egentligen har kvar bloggen.
Iofs är det en snygg blogg så den får vara kvar ;P

Det var ju hoppträning igår, Scott hade varit hos tandläkaren så han skulle inte gå :( fick ta Dex istället.
Jag funderade på att skita i det för jag red Dex några dagar i följd under vinteruppehållet och fick då problem med ryggen i flera veckor framöver! Blev så illa att jag inte kunde resa mig ur soffan tillslut, gick till doktorn och fick smärtstillande och sedan fick jag gå hos sjukgymn.
Men jag tänkte sen att jag ändå fick prova, kanske jag inte skulle få ont denna gången. Det sket sig dock för jag kände redan efter första 2 sprången att det började värka i höfterna och ryggen, efter några språng till så hoppade jag av och ledde Dex till boxen, väldigt trist för det verkade vara en skitrolig lektion med saker som jag verkligen behövt träna på, men men, vill inte riskera att bli dålig i ryggen igen för det orkar jag inte med!

Eftersom jag inte visste att jag inte skulle hoppa Scott så var ju Håkan med och skulle filma, så han tog lite bilder och filmade framhoppnings sprången med Dex istället, inte det vackraste man har sett men han är ju så enormt stor! Jag orkade ju verkligen inte med att få fram honom ordentligt, hade fullt sjå med att försöka hålla stigbyglarna på plats!


Lite bilder från innan lektionen






Ignorera gärna mina otroligt fula miner :D
Jag kan inte se normal ut på bilder! Dex är iaf söt som alltid, "lilla" gosebjörnen.

Är det förresten någon som vill se videorna? Isåfall så får jag anstränga mig lite och lägga upp dem haha.


RSS 2.0