Miljöträning i Olofström

Idag hade vi miljöträning i Olofström, precis som rubriken lyder =P SVINKUL! :D
Jag hade Geischa, en liten fux som är lite lättskrämd av sig så vi fick kämpa tappert tillsammans idag för att ta oss igenom alla övningar.

- Vi började med att stå i en ring medan man smällde i en stor blå tunna, hästarna fick inte backa undan utan skulle stå kvar och vara relativt lugna. Det gick bra, Geischa var spänd och tittade vääääldigt noga på den blå tunnan, men sedan fick hon lite godis så då lugnade hon sig lite.
- Sedan red vi på en volt och skulle gå förbi en person som höll i ett utvecklat paraply, jäääääätteläskigt tyckte Geischa, den måste man springa ifrån snabbt som ögat. Men efter några varv så kunde vi gå ganska nära och relativt lugnt förbi.
- Vi skulle gå mellan två bommar över ihopknycklade tidningsblad, mindre lyckat med Geischa då tidningstussarna så tydligt ville äta upp hennes hovar om hon råkade trampa på någon. Men efter övertalning från marken och från ryggen så lyckades vi gå över två gånger! ;P
- Vajande flaggor är inte heller någon höjdare tyckte Geischa, men när flaggan hölls av en ryttare uppe på en häst så var det inte alls lika farligt tydligen =P
- Fladdrande presenning uppbunden i två hinderstöd var så läskig att man måste springa rakt in i och helst över de stackars ponnysarna som gick framför. Men efter några varv så lyckades vi ta oss förbi utan att rusa i full kareta.
- Att gå ÖVER en presenning som ligger på marken är nog bland det värsta man kan göra, haha.
Det tog säkert 10 min att få henne att ens titta på den, hon blev helt lost, tittade på allt utom presenningen och tänkte antagligen att "tittar jag inte på den så finns den inte", stod som fastborrad i marken när vi försökte mana på henne. Två hästar på sidan och två hästar bakom plus en häst som draghjälp och så tillslut så lyckades vi få över henne, TVÅ gånger tilloch med :) duktig flicka!
- En rullandes fotboll är bara värt något ögonkast, inget att bry sig om ;)

Lektionen var superkul, verkligen något som ni ska prova på med era hästar om ni hittar någon som har miljöträning! Är ju riktigt nyttigt för dem att träna sånthär, det kan ju komma vad som helst i skogen som man kanske måste förbi även om hästen är rädd.

Ikväll är det agility för mig och Troja :) Spännande!
Önska oss lycka till ;) !

Kommentarer
Postat av: Maria Mattisson

Haha.. Då är hon som Steffie! Haha! Steffie har jag haft lite miljöträning med-Sam brydde sig inte innan men han har börjat bli mer tittig.. ingen aning varför.. Vi skulle gjort en sån träning man kunde anmäla sig till på Boke!

2011-04-28 @ 21:57:34
URL: http://hkmama.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0