Gott nytt år!

Gott nytt år alla!

Dagen har varit lugn, började i stallet. Red Yellow och Alf.
Första gången på Alf faktiskt, trodde det skulle vara en mycket stelare och jobbigare ridtur faktiskt, men han var jättemjuk och fin i skritten och hade ett väldigt stabilt stöd när han gick på tygeln (fult uttryck men enda jag kan använda) i traven var han stelare, mycket stelare och körde upp huvudet direkt, men efter lite mer driv och övergångar så släppte han efter i traven med. Red inte vidare mycket eller ställde några krav eftersom det var första gången jag red honom + att han gått hoppkurs i tre dagar i rad. Men en mysig ridstund var det iaf :)

Sen red jag Yellow, han var seg idag så jag red inte honom så hårt heller, bara bad honom vara helt avlsappnad i alla gångarter och trampa på lite bättre.

Efter stallet hem och göra sig iordning så åkte vi till Sandviken och åt mysig middag, varmrökt lax, mums!
Ikväll blir det bara Håkan och jag och hundarna såklart, grannarna har fest så det dunkar vilket förstås var väntat men ändå lite tradigt, hör basen heela tiden. Hundarna är avslappnade än så länge =) hoppas det är så resten av kvällen med.

Hoppas nu att alla får en underbar nyårsafton och är med folk ni har kul ihop med.
Gott nytt år!

Nöjd, nöjdare, nöjdast!

Japp så äre! Idag är jag nöjd :)
Har ju ridit på Scott tre dagar i följd nu iom hoppkursen och idag var han som en dröm att rida!
Första dagen var han stel som vanligt och ganska motvillig till att ställa/böja sig, han var seg och svår att få fram för skänkeln och så, men mot slutet av passet när vi travade av så släppte han tillslut och blev relativt mjuk och avslappnad.
Dag 2 så var han bättre, inte lika stel och motvillig men fortfarande seg och långsam i reaktioner och så, men gick iallafall bättre att få honom avslappnad och i slutet gick han rikitigt trevligt :)
Men IDAG, ja DÅ vet ni var det en riktig arbetsmyra jag satt på! Skrittade fram ett tag och när jag sedan kortade upp tyglarna bara litegrann och drev lite extra med sätet så började han trampa på direkt och var mjuk och avslappnad i nacke och rygg, gissa om jag blev lycklig! Har ju arbetat mycket de här två dagarna innan för att få honom dit jag vill med arbete osv och idag märkte jag ett super resultat, är så himla nöjd! Han var så mjuk, smidig, avslappnad och nöjd. Jag blev inte alls stel i armarna som jag brukar bli utav att han är stel och jag behövde inte direkt jobba med att lossa honom i sidorna med ställa/böja för han var redan så pass mjuk och smidig, detta gällde då i alla gångarter :) 
Galoppen var också bättre, rundare och finare än vanligt men behöver ändå mer arbete för att det ska bli stabilt.  

Önskar ju bara att jag kunde rida honom varje dag så han får behålla detta, är så trist att det går en eller en halv vecka mellan varje gång man rider honom då när ridskolan startar upp igen och då tar det nästan 40 minuter varje gång för att han ska bli mjuk och avslappnad vilket är himla synd :(

Efter kursen red jag iallafall Ritchie också och där var också stor skillnad :)
Har ridit honom med nu några dagar i följd och har nu hittat knapparna ordentligt så idag kändes det med riktigt bra och fick berömm av både Mattis och Elin att han gick himla fint och att jag red honom bra och det stärkte verkligen självförtroendet :)
Första dagen försökte jag ju få honom mjuk och att inte hänga sig i handen eller ta bettet och bara vandra iväg vilket han gör ibland haha, men då svarade han med att bara knäppa av i nacken utan stöd på bettet över huvud taget. Undrar ju om de som rider honom känner någon skillnad på när han knäpper av och när han tar stöd för det här verkade vara något som han var van vid att göra :/
Jag fortsatte iallafall med att hålla stabild stöd i handen och driva väldigt mycket framåt med sätet samtidigt som jag bad honom att börja trampa under sig med bakbenen och det började ju hjälpa lite då och sen har det blivit bättre och bättre och idag knäppte han inte av någonting utan han hade ett jättefint stöd till min hand och han trampade på ordentligt och var mjuk och fin :) Blev riktigt glad över det resultatet faktiskt!
Ritchie är egentligen rätt så enkel att få igång så att han trampar under sig ordenligt, visst han är stor, tung och lite klumpig men han har också rätt så kort rygg vilket gör det hela mycket enklare.

Blev ett lite tråkigt inlägg med mycket text och inga bilder men men, det får man ta ibland.
Imorgon ska jag bara rida Yellow och Alf för Scott och Ritchie ska vila så det blir enbart ponnyridning imorgon, mys!

Trött!

Japp ikväll är jag riktigt trötter!
Åkte till stallet vid 9-tiden imorse och myste lite med Scott innan hoppkursen började kl 10.
Själva träningen gick bra, inte super, men bra. Jag tänker för mycket ibland när jag ska hoppa istället för att bara sitta stilla och galoppera mot ett hinder så ska jag lägga mig i vartenda steg Scott tar och då blir han ju såklart frustrerad.
Allt blev dock mycket bättre när jag slutade med mitt tjafs och lät Scott sköta sig lite själv, la mig bara i när han började accelerera iväg för mycket.

Efter min träning så hämtade jag den maffiga pollacken ifrån hagen och red lite i paddocken, men det var så jävla kallt rent ut sagt! Det började tillochmed regn/hagla vid ett tillfälle och det blåste jättemycket så det blev ett väldigt kort trimm pass idag. Fick honom lösgjord och eftergiven i skritt/trav och sedan lät jag honom bara galoppera av sig, han var pigg idag så vi rejsade på lite på långsidorna :)

Det var alldeles för kallt ute för att jag ville rida mer ute så jag väntade ut de andra två hoppgrupperna i kursen och red sedan Yellow och Ritchie i ridhuset.
Yellow var så himla söt idag! Jätteduktig och fin i alla gångarter. Sen kom det in två isisar i ridhuset och jisses vad rädd Yellow blev haha! Först kom bara den ena in, en svart och yellow bara tvärstannde och glodde på den som om han aldrig sett en häst förut haha! Vi skrittade runt ett varv på volten och yellow var superspänd och hade full fokus på den här svarta lurviga saken, sen upptäckte han att det var en vit lurvig sak till vänster om honom också och han blev helt ställd stackarn visste inte riktigt vad han skulle tro eller vart han skulle ta vägen, han stannade och stirrade fram och tillbaka från höger till vänster mellan dessa konstiga djur och öronen snurrade hela tiden.  
Resterande tiden av ridpasset så släppte han inte sin koncentration från isisarna, även om han kunde trava förbi dem någorlunda avslappnat men ändå väldigt misstänksamt.

Imorgon är det sista dagen på kursen och sen ska jag rida Yellow och Ritchie med efteråt :)

Dålig updat

Ja jag vet, jag suger på att uppdatera bloggen!

Nu har det iaf varit jul och jag har fått massa fina julklappar :) Bla en hoppkurs som jag går på just nu på Bokeslätt för Bettan. Hoppar Scott såklart!
Köpte nya stigbyglar igår, de var supersköna att rida i! Jättebra stöd och fjädring :) de var de breda svarta platsstigbylarna från Börjes för er som kanske undrar.


Imorgon blir det att åka till stallet runt halv nio tiden och rida Medyken lite innan hoppkursen börjar klockan 10.
Efter kursen ska jag rida Ritchie och Yellow också så det blir mycket ridande imorgon :) Tur att jag vet hur jag ska stretcha ryggen nu för att inte bli stel och få ont.


Gammal, gammal bild som varken gör mig eller Medyk rättvisa då han biffat till sig ordentligt och jag fått mycket bättre sits (och snyggare utrustning ;) ) Tagen bara några månader efter han kom då jag red honom i flera månader och under sommaren :) Ska bli kul att se hur mycket han utvecklats sen sist jag red honom vilket är väldigt länge sen nu.

RSS 2.0