Första skogsrundan

Idag red jag ut Monique för första gången i skogen tillsammans med en annan ryttare och det var supermysigt :)
Vi red ingen jättelång runda utan mest en promenad runda så att jag kan se hur vägarna ser ut och så.
Hittade en del fina öppna ställen där man kan trimma lite också.
Moniques ägare skulle iväg snart, till Norge tror jag så jag skulle rida söndag, måndag och tisdag :)
Hästen är jättemysig, hon är otroligt snäll och känslig precis som jag vill ha det men ändå lite envis (hon är ju ett sto haha) så hon kräver lite övertalning ibland men det är bara sådant som är roligt att ha och göra med så jag ser verkligen fram emot den här sommaren tillsammans med henne :)

Hela stallet och området är väldigt mysigt, ett lite äldre stall med vasstak och boxar med låga trädörrar, rött och vitt är det inuti :)

Längtar till söndag!

Slö dag

Japp, idag har det varit en riktig slödag. Gick upp ur sängen någon gång efter tolv, satte motionscykeln framför tvn och cyklade 20-30 min. Sedan gick jag in i duschen och stod där en stund och bara njöt av det rena svalkande vattnet, underbart!

Sen körde vi en sväng till Eko-hallen, köpte lite bodylotion, hundleksaker och hundgodis och lite annat strunt.
Sedan körde vi vidare in till Kristanstad och var onyttiga på MacDonalds.

Vi har precis börjat ta upp spårningen igen med Kiwano, vi pysslade lite med det när han var liten men sedan tappade vi intresset för det. Så det var ju som att börja om från start igen men idag gick det superbra!
Kiwano tog spåret direkt och sprang som en galning efter det, lite för fort ibland så han tappade spåret lite men kom tillbaka till det direkt igen och sedan var han supernöjd och jättelycklig hela resterande delen av promenaden :) Vår fina lilla schäfer! Ska fortsätta spåra en hel del med honom nu så att vi kommer igång ordentligt och jag ska börja träna agility ordentligt igen, har inte tränat mycket alls sedan kursen slutade tyvärr :/  Men imorgon ska jag rida ut på La Monique, ska bli spännande :) så då hinner jag inte med mycket träning på kvällen. På tisdag ska det byggas bana på Bokeslätt inför P&J på onsdag så då kanske jag åker upp där en sväng med Kiwano.

Annars så händer det inte så mycket, jag längtar galet mycket tills vi ska köra till Tranås, saknar familjen riktigt mycket just nu... men snart så ska vi åka hem :) jag säger fortfarande hem om Tranås, för det är mitt hem, Sölvesborg är mitt tredje hem, Gotland mitt andra och Tranås mitt första =P Längtar väldigt mycket till Gotland också, dit ska vi i början av augusti <3 wonderful!

Medryttare

Idag är jag suuuuuuperglad! :D
Har varit och provridit en häst idag som jag förmodligen och förhoppningsvis kommer fortsätta rida hela sommaren och i höst också, kanske längre vem vet.
Ska rida ut på måndag och se hurdan hon är i skogen också :) men det lilla jag red i paddocken så var hon supermysig!
Red i dressyrsadel med för den delen ;) första gången jag gör det så det var också en härlig upplevelse!

Kommer mer info på måndag efter uteritten :)

Kiwano 2 år!

Idag fyller vår lilla kille 2 år! GRATTIS! :D
Han har fått leksak och köttben, mums! Plus att han har fått spåra litegrann idag, jag tror att han är nöjd med dagen :)


-

   

   

   

   

  

Jobbsökande

Att vara arbetslös är verkligen ingen höjdare :(
Jag har redan börjat vända på dygnet, sitter uppe till 3 tiden på nätterna och kollar på Grey's Anatomy för att gå upp framåt middagstid dagen efter....

Idag har jag iallafall skickat iväg en ansökan till ett jobb som jag verkligen vill ha och som skulle passa mig som handen i handsken! Hoppas jag får svar snabbt, orkar inte gå och hoppas på något hela sommaren för att sedan få ett nej. Ni får veta vilket jobb det var när jag får beskedet ;)

Men det där med att skriva personligt brev! Vad ska man skriva? Eller, jag vet ju vad man ska skriva men det är så svårt att veta hur man ska skriva det och hur mycket det är ju till väldigt stor del det personliga brevet som avgör om man får jobbet eller inte.

Känner att det är mycket på G med bildredigering nu med, har en beställning sen den lokala hopptävlingen för häst som var för några veckor sedan, resten av bilderna sen SRF-11 ska skriva ut dem och sätta upp de bästa bilderna i ramar på väggen :) sedan ska jag redigera klart bilderna från skolavslutningen och ta med dem på lördag när vi förhoppningsvis ska träffas hos Anna :)


Festival bilder

Nu var Sweden Rock Festival 2011 slut, och det känns otroligt... tomt. Känns som om festivalen knappt hann börja innan den tog slut :( Men det var otroligt kul i år!
Bättre väder än de två tidigare åren så jag var nöjd iallafall :) Det finns inte mycket som slår att sitta på rocken, lyssna på bra band och äta god mat I SOLSKEN! Och vara där med roliga människor såklart.
Vi var rätt så många i år :) eller ja, några fler än vi brukar iallafall och det var också roligt!

Banden som vi såg i år var i följande ordning

- Rhino Bucket
- Crashdïet
- Hardcore Superstar
- Accept
- Saxon
- Judas Priest
- Stryper (som vi även fick träffa på deras signering AWESOME)
- Rob Zombie
- Helloween
- Whitesnake
- Angel Witch
- Styx
- Kansas
- Black Label Society
- Thin Lizzy
- Ozzy Osbourne

Försökte fota så mycket som möjligt och om jag får säga det själv så är jag otroligt nöjd med kvalitén på bilderna detta året, jag lär mig mer och mer hur jag ska använda telet för att få ut så mycket som möjligt av det och jag tycker det syns på bilderna.
De första gångerna vi gick in på området så försökte jag gömma kameran lite för man fick inte ta med sig hur långt objektiv som helst tydligen, satt en bild vid ingången med en systemkamera med tele och ett stort kryss över... Fick höra både att det inte fick vara över 20 cm långt och att det inte fick gå över 300mm men jag kom iallafall in alla gånger även att de tittade lite misstänksamt på mig vid olika tillfällen men ingen sa något.

Tänkte slänga upp några bilder som jag är väldigt nöjd med, är inte klar med all redigering ännu dock.

Ytterligare några bilder på Crashdïet





Saxon




My alltime favourites JUDAS PRIEST




Jag gillar verkligen lasern på den här bilden :)





Stryper






Sweden Rock Festival 2011 - Dag 1

Då var vi hemma i en andningspaus från SRF -11.
Har sett Rhino Bucket och Crashdïet idag och kikat på lite annat. Också träffat bror Rickard som var smått på lyset haha! Underbart väder, varmt och soligt! Kommer nog vara värre nu när vi ska in och se Hardcore Superstar tyvärr, åskregn sägs det.
Jag fick iaf med mig kameran in i år igen som tur är! Älskar att fota spelningar! Tänkte slänga upp några av de bilder jag fotat idag :) Se och njut!






Jobb och betes släpp

Idag körde jag till stallet vid halv åtta tiden på morgonen, skulle jobba lite. Var inga hästar inne när jag kom, men jag började mocka spiltorna som var skitiga, sedan gick jag, Malin och Melanie och hämtade in alla lektionshästar från hagen på andra sidan vägen. Vi var ju bara tre så det tog sin lilla tid, vi släppte ut några privatisar som stog inne också och sen mockade vi i röda stallet.

Efter det var stallet i princip klart så då hjälpte jag mest till där jag behövdes, plockade fästingar, smorde in mular med helosan-sol kräm och hjälpte knatte-lektions ryttarna på/av med sin utrustning.

När klockan sen var runt halv tre så började jag göra iordning Scott för vi skulle rida med hästarna upp till grundsjön för att släppa dem på bete där i två veckor. Jag och Monica red i täten på Scott och Clever, två små spända hästar haha, men Scott slappnade iallafall av efter en stund.
Ritten tog väl lite mer än 1 ½ timme, gick rätt så snabbt i år :) jag har för mig att det tog mycket längre tid förra året, men det kan ha varit för att jag hade Pavvan då och fick rätt så ont i rumpan rätt så snabbt haha! Scotts sadel är ju jätteskön så det var inte jobbigt alls :)
När vi kom fram så släppte vi dem och jisses vad glada de blev! Sen grillade vi korv en stund och sedan blev vi skjutsade tillbaka till stallet, körde därifrån vid halv sju tiden tror jag, en lång dag med andra ord =P

Nu ska vi glo på hyrfilm :) hyrde tre filmer igår i Bromölla, Avatar - The last airbender, Narnia - Kung Caspian och skeppet gryningen, och sist Berättelsen om Secretariat.
Såg Avatar igår och jag tyckte den var grymt underhållande! Jag tittade lite på serien för några år sedan, bara pyttelite men tillräckligt för att uppfatta karaktärerna och handlingen och jag tycker att filmen fångade känslan bra :) Alla karaktärerna var bra gjorda och intressanta och specialeffekterna på blueray är ju suveräna!
Ska se Narnia ikväll var det tänkt, har inte direkt varit förtjust i de första två filmerna, får se om denna är något bättre.

Händelserik dag

Måste bara skryta lite om världens goaste schäfer! :)
Var ute och gick på Torsö idag, tänkte att Kiwano skulle få bada för det var så himla varmt.
Mötte ett par cyklister som berömde Kiwano jättemycket för de tyckte att han var så fin och väluppfostrad :)
"Det är så trevligt att träffa så lugna och tysta hundar som inte skäller och hoppar hela tiden"
Det var ett lite äldre par så jag kan förstå att de uppskattade att en 35 kgs schäfer inte hoppar på dem haha.
Men jo jag måste hålla med, Kiwano är en väldigt väluppfostrad hund, men det ligger lite i hans personlighet med, han är inte så väääldigt social mot människor, absolut inte reserverad men han tycker inte att det är nödvändigt att hälsa på allt folk som man möter, har de inte godis eller leksak så kan det lika gärna vara ;P

Vi fortsatte ned mot stranden där jag hade tänkt låta tok-skrället få bada och ösa ur sig lite energi men där satt det ju såklart en mamma med 3 barn i vattnet och ett barn på stranden, suck tänkte jag, inget bad idag.
Men jag gick faktiskt fram till henne och frågade ifall jag kunde få bada med min hund på andra sidan stranden, och hon sa att ja det fick jag, OM jag hade koll på min hund. Så jag gick ned och släppte Kiwano, hämtade en pinne och slängde ut den i havet så han fick hämta den. Vi höll på där en stund och Kiwano hade väldigt roligt!
Efter en stund så började de 3 barnen på andra sidan stranden (som inte är särskilt stor alls) gå mot oss, inte för att tränga sig på men de ville vara precis där jag lekte med Kiwano eftersom det var minst tång där vi var och det kan man ju förstå. Barnen var lite ivägen för Kiwano emellanåt men han brydde sig inte alls om dem, vid några tillfällen så hade barnen bara kunnat sträcka ut handen för att kunna klappa Kiwano, så nära var de men Kiwano tittade inte ens på dem och jag blev superglad! Han hade full fokus på mig och pinnen som jag kastade ut i havet ;P

Sen körde vi hem igen och då var det rätt så sent, minns inte riktigt vad klockan var dock. Håkan kom också hem en stund efter mig och då duschade han och sedan beställde vi pizza :) Mums.

Videorna får vara tills imorgon, orkar inte fixa med det ikväll.

Funderingar

Idag är det torsdag och röd dag så jag har på morgonen nu tränat agility med Troja :) körde lite tävling inom gruppen med både frågesport och bana, jag kom på andra plats både på frågesporten och på banan.
På banan gick det inte så bra, jag blir så fokuserad på att ta rätt hinder att jag inte förbereder Troja för svängarna och då flyter hon ut och då blir det vägran, synd men så är det. Vi tränade lite på banan efter tävlingen och då gick det såklart bra :) när vi fått träna in svängarna några gånger och jag vet vart någonstans jag ska kalla på Troja så att hon kommer till mig.
På måndag så ska jag och Maria ( http://hkmama.blogg.se ) köra till bruks och träna agility :) ska bli spännande!

Igår var det hoppträning på bokeslätt, jag hoppade Cosa Nostra istället för Scott, dels för att det gick så himla bra att hoppa med Cossan i måndags på lektionen och dels för att Scott hoppade i tisdags, skulle hoppa med Ulrika senare igårkväll efter mig och så skulle han tävla idag så då tyckte jag att det passade bättre med Cossan :)
Och det gick väldigt bra! Det blir ett helt annat flyt när jag hoppar Cossan för det sitter någonstans i bakhuvudet att hon inte stannar när det går fort, hon är inte lika ful som Scott när han lägger in sina nitar och då växer också mitt självförtroende. Hon hoppade mig dock ur sadeln en gång och jag trodde nästan att jag skulle landa bakom bakvalvet på sadeln men det gick bra haha =P Håkan var med och filmade (TACK) så jag kommer ladda upp film så småningom, jag kommer förmodligen också ladda upp den filmen när jag hoppar Scott, den som inte fungerade sist.
Meningen är nu att jag ska hoppa Cossan nästa termin på hoppningen istället för Scott, för det flyter på bättre och är bättre för mitt självförtroende, men jag vet inte, jag älskar ju egentligen att hoppa Scott :/ om jag har tur så kanske jag kan välja lite från gång till gång :) hoppa Cossan ibland och Scott ibland, vi får se. Tänkte också att nästa termin så får jag ta tag i mina mesiga nerver och ge mig ut på någon Pay & Jump.

Jag har varit duktig idag med och städat hela lägenheten för Håkan är och hjälper sin bror med att gräva i trädgården för de ska bygga nytt utedäck. Så jag har diskat, damsugat och torkat rent alla ytor :) Nu tänkte jag att jag skulle bege mig ned till Sandviken med hundarna, Troja får ligga vid stugan för hon är fortfarande trött sedan agilityn, och så ska jag ta Kiwano ned till stranden och gå en sväng och låta honom leka i vattnet lite :)

BARA 5 DAGAR TILL SRF! 4 DAGAR TILL VÄRLDENS BÄSTA SYSTER KOMMER NER TILL SÖLVESBORG!

RSS 2.0