Kvällsuppdatering

Usch, ikväll är jag trött! Jag har inte gjort mycket idag, men är trött ändå. Har varit hängig ett par dagar nu, om det är förkylning eller allmän trötthet vet jag inte riktigt än.

Var iallafall på Skånes Djurpark igår och tittade på alla djuren :D Var riktigt mysigt ! Fanns ju dock inga vargar där tyvärr :( Det var riktigt tråkigt, men vi tittade på björnarna och älgarna iallafall. Fick lite bilder som jag kanske redigerar klart i år,... vi får se. Tycker det är en riktig pina att sitta med PS just nu, tycker det är sjukt tråkigt och jobbigt, så därför lär ni inte få se bilder på ett tag tyvärr.

Idag red jag en mycket pigg pollack vid namn Medyk. Han har nog vilat ända sedan jag red honom i lördags så han hade rätt så mycket energi och den tog jag vara på minsann! Vi gjorde mycket tempoväxlingar, mest ökningar eftersom han är så dålig på att gå framåt, och se! Det gick riktigt bra! :D Vi tränade också halter, skritt från halt och trav ifrån halt, halt ifrån trav osv. Gick riktigt bra det också! :D Men energin han hade den försvann relativt snabbt, han arbetade ju på riktigt ordentligt så han blev ordentligt trött emot slutet. I höger galopp gick han riktigt bra framåt och jag var jättenöjd med honom, men i vänstergaloppen var han oerhört strulig. Han bara skulle ta högergaloppen hela tiden, tror jag fick en vänstergalopp på hela passet :/ Vilket ju inte är så bra, vänster är ju hans sämsta och svagaste sida. Men trött blev han iallafall, och svettig :)
Efter passet fick han mat och blev mysryktad. Sen kom älsk och tog Lillys med sig till galgalyckan tillsammans med mig och Medyk, var ju tvungen att ta in Lillys också när jag kom, annars hade hon stått själv i hagen stackars liten. Det var lite jobbigt att ta in dem för Medyk han går alltid någon meter bakom en och Lillys hon ville verkligen till stallet så jag gick med utsträckta armar, en fram och en bak när jag tog in dem xD
Men som sagt, Håkan tog ner Lillys och jag tog Medyk, gav dem hö i hagen och sedan körde vi till grisabackarna och gick med hundarna :)

Nu sitter jag och nördar mig igen vid wow, dock är jag så trött ikväll så jag orkar inte direkt fokusera på spelet.
Får se vad morgondagen för med sig, ska rida Medyk imorgon igen får se vad man hittar på då.

2 timmar nördtime

Pfhew! Suttit vid wow i cirka 2 timmar för Black Temple, lång raid det alltså. Men det var värt det, jag fick min legpiece för tier 6, Gronnstalker's Armor så nu ska jag bli snygging! Fått en riktig wow period igen, ska lvl som fasen på min hunter nu och få upp rep med alla factions som jag bara kan, börjar med alla Alliance håller på med SW just nu, efter Alliance går jag nog över till Classic factionerna och efter det BC.

Det blev en liten nörd uppdatering men ändå, en uppdatering.
Nu ska vi titta på Buffy och mumsa chips.
Natti Natti!

Regn och ridning

Idag har det varit en OTROLIGT ful dag om man tänker på vädret. Det har regnat HELA dagen! Vi var ute med hundarna i det värsta ovädret och jag blev totalt dygnsur och jag frös som fasen! Usch säger jag bara!
Maria och jag hade ju planerat att rida ut en runda idag, men det fick vi ställa in och istället rida i ridhuset. Inte för att Medyk hade något emot det, fyfan vad han njöt idag!

Ridningen då, jag och Maria kom till stallet precis samtidigt, snacka om timing!
Vi gick in i stallet blöta och frysandes. Hon gick för att hämta sina hästar och jag gick för att hämta min polle, Medyk då vill säga. När jag väl kom ner i hagen så letade jag efter Medyk, kunde dock inte se honom. Däremot så kom det en väldigt mörk häst travandes och gnäggandes mot mig, nästan svart var den. Oj då! Det var ju Medyk! Stackarn var helt genomblöt, så blöt att han såg svart ut. Tog med honom in i värmen (någorlunda varmare i stallet än ute) och upptäckte att sadelkammaren var låst, suck. Ställde Medyk i Pennys box i privatstallet och sedan ringde jag Peter, frågade ifall han hade några nycklar, det hade han dock inte så han ringde Jessica.
Ungefär 40-50 min efter att jag kommit till stallet så fick jag tillgång till sadelkammaren.
Maria skulle rida Steffie när jag red Medyk och satan vad kul Medyk hade! Undrar om han fått busa loss något på länge för han var explosiv idag haha! Ville såklart inte gå först på spåret utan han skulle följa efter Steffie, det fick han dock inte idag. I galoppen var han som han var i början, som ett ånglok, han bara SKA framåt och får han inte det så kickar och bockar han. Jag bara skrattade åt hans försök att sticka ifrån mig, för det lyckdes inte så värst bra. Men så bestämde vi att Steffie skulle galoppera först och Medyk efter och så skulle jag bara låta honom springa, inte hålla igen honom (kanske får upp hans framåt anda?) och fy satan sån fart han fick, jag verkligen kände hans glädje och energi när jag inte höll igen honom, han sprang på i racerfart och gjorde kickar och bocksprång om vartannat. Han är ju dock unghäst så han har ju ingen vidare balans så ibland är det rätt läskigt att bara låta honom löpa för han kan själv inte hålla balansen så han vinglar fram och tillbaka i svängarna så där var jag tvungen att hålla igen för annars hade vi båda gjort en snygg kullerbytta, han var ju nära på att trilla när han halkade till på det blöta underlaget. Jag tog lite lugn galopp med honom också, så att han inte bara skulle bralla iväg med mig och det gick super, tills Steffie kom upp framför och Maria sa "kom igen då Medyk!" och ställde sig i fältsits och lät Steffie springa på, då blev det några racervarv till i ridhuset xD

Men Medyk han var nog nöjd med passet ändå tror jag ;) Fått ur sig lite energi.
Jag lämnade honom inne inatt för jag tyckte så synd om honom när han äntligen torkat, då ville jag inte slänga ut honom i ovädret igen, så jag ska till stallet imorgon och ge honom frukost och sedan släppa ut honom.

Nu är det sängen som gäller, godnatt!

Grillnatta @ Tranås

Idag är det torsdag och Grillnatta i Tranås vilket innebär att alla affärer har öppet till klockan 22.00 och det grillas och spelas musik på torget. Vi körde upp dit vid 19. tiden ungefär, Nellie med band (The Voiceless) skulle spela kl. 19.30 och sedan skulle Rikard med band (Mats Olas Bluesband) spela.

Nellie var skitduktig! Alla i bandet gjorde ett riktigt bra gig :) bilder kommer senare!

Dagen i övrigt har varit riktigt mysig, var först iväg en sväng och badade med hundarna men påvägen dit stannade vi till vid Fridhem, min gamla ridskola :) Det var inga hästar där nu eftersom de var på bete men jag träffade Hans min gamla ridlärare :) Han har ju fortfarande kvar Gamza, syster till min gamla sköthäst Galliano, sv. halvblod. Det var roligt att se stallet igen, många minnen finns där :) De har byggt ut paddocken där vi red i ur och skur, sommar som vinter och där var vi allt tvugna att lära oss brodda ;)

Därifrån körde vi sedan vidare mot Torpön där vi badade med hundarna :) Kiwano han simmade på riktigt för första gången, SJUKT DUKTIG! Hoppas vi stärker hans muskler nu med simmandet.

Laddar upp en bild från ikväll när vi satt på ute altanen när det var solnedgång :)


Semester hemmavid

Ikväll sitter jag hemma i Tranås och njuter av semestern!
Har precis suttit ute i sköna kvällsvädret och ätit grillad kycklig m. ungspotatis tillsammans med pappa och Håkan och hundarna såklart :)
Ikväll blir det att sitta vid tvn och ha det mysigt. Imorgon kommer Nellie hem från västkustlägret och då ska vi se när hon spelar på stortorget i Tranås :) Både hon och Rikard ska spela där så det ska bli roligt !

Flygturer är trevliga..

.. dock inte när de sker från hästryggen.
Cirkus kl. kvart i 8 ikväll så var jag i stallet och skulle hämta in Medyk från hagen, skulle rida ett litet pass i paddocken och älsk var med. Medyk var seg idag med men jag fick iallafall fram honom något smått, men det är riktigt svårt nu när han går i hagen 24/7, dock var Vicky i paddocken med sin nya lilla ponny som de har på lån och då blev det såklart mer spring i benen på Medyk, men så fort de gick ut så gick det långsamt igen.
Han kommer aldrig riktigt fram och det är skitjobbigt! Jag är slut redan efter några varv trav!
Tänkte iallafall att jag skulle galoppera några varv i slutet, först i vänster som är han svaga sida, men han bara skulle inte fatta vänster galopp, så jag fick avbryta och avbryta. Tillslut blev det rätt och jag ville ju såklart fortsätta rakt fram på spåret och få upp farten på honom, men Medyk han hade andra tankar, han ville mot utgången (såklart) så han girade snabbt åt vänster medans jag fortsatte rakt fram så ni kan ju gissa vad som hände. Detta brukar han göra så jag borde varit beredd, jag har hängt kvar många gånger då han kör sina giringar åt olika håll, men idag av okänd anledning så var jag inte alls beredd så jag flög ju fram över hans hals, jag åkte inte av men jag var så långt ur sadeln att jag tog sats och hoppade av istället och det var en jäkla tur att jag inte fastnade med fötterna i stigbyglarna! Landade på ryggen/rumpan, kastade spöet, suckade och reste mig upp igen. Hoppade upp på Medyk igen och bytte till högervarv istället, tog några varv i högergalopp och bytte sedan till vänster igen, lyckades tillslut få honom att fatta vänster galopp. Jag nöjde mig med det och slutade passet.

Känns surt att åka av idag när jag hållt mig kvar så länge på honom, jag åkte inte ens av då han hoppade ut från paddocken med mig och detta var då så fjuttigt att jag borde hållt mig kvar. Sist jag åkte av var alldeles ibörjan, för typ två år sedan då jag red Missan och jag hade världens sämsta balans, gjorde galoppombyten och Missan fick glädjerycket och bockade loss, åkte av på tredje språnget.

Ska rida Medyk igen på lördag då han ska gå ridläger en del denna veckan, får se vad som händer då!
Natti Natti gott folk

Dagens bravader

Idag har det varit både skönt och äckligt väder. Ibland var det kyligare och blåste, UNDERBART! Men ibland stack solen fram och plågade oss i värmen, det är inte MÄNSKLIGT att behöva arbeta i den här värmen!
Dagen började ju som alla andra dagar, gav hästarna mat och sedan släppte jag ut dem för att sedan mocka.
Efter det gick jag ner och tittade på avslutningen för ridlägret, de skulle hoppa en bana.
Efter luchen skulle det komma ett gäng och rida och vi skulle leda dem i paddocken. FRUKTANSVÄRT! Att springa i det underlaget med en ponny som bara vill springa och i den värmen, jag trodde att jag skulle trilla ihop! Höll väl på i lite över en timme upp emot en och en halv timme i paddocken.

Efter första dagens träning så gick jag och hämtade Medyk i hagen för dagens andra träningspass.
Beslutade mig för att vara i paddocken. Det hela gick rätt så bra, han var inte direkt framåt men det kan man väl förstå att han inte är, inga andra hästar i närheten och så i den värmen. Malin ropade åt mig "Vill du köpa honom för en billig peng?" Jag svarade "Ja det skulle jag, om jag hade haft lite pengar!" Tyvärr så har man ju inga pengar att tala om :( Lilla Medyken, min pojke.
Det var dock svårt att få honom att lyssna och arbeta i traven för han ville verkligen inte gå framåt. Galoppade lite också och det gick väl ok, jag undrar vem som var mest trött och svettig efter ett och ett halv varv galopp i paddocken, jag eller hästen, jag tror att det var jag, hängde över Medyks hals och trodde jag skulle svimma xD Sedan fortsatte vi i andra varvet och likadant där, trodde att jag skulle svimma eller trilla av hästen efteråt, det är ju så jäkla svårt att få honom att hålla galoppen ett helt varv i paddocken och jag kämpade så jag nästan fick kramp i magen.

Efter passet så duschade jag av både honom och mig i spolspiltan, hela honom och så mitt huvud =P
Gav honom lite att äta och sedan släppte jag ut honom i hagen igen :)


Påväg hem i bilen från stallet så höll jag på att ramma en barnfamilj i sidan på deras bil och det var INTE mitt fel!
Jag kom från avfarten på motorvägen, påväg mot mjällby. De kom FRÅN mjällby och skulle svänga in till Sölve. Jag hade kört förbi den lilla informationsstoppet på högersidan, alltså bara några meter ifrån korsningen in till Sölve, jag skulle rakt fram och barnfamiljen skulle in mot Sölve, alltså stod de ju och väntade i filen, men helt plötsligt så börjar den köra! Jag fick ju slänga mig på bromsen och så la jag mig på tutan, sån jäkla tur att man är uppmärksam i trafiken, annars så hade jag kört rakt in i den bilen, med ungar och hela köret! Förstår inte hur man kan göra så, än mindre när man har hela familjen i bilen :S

Ikväll blir det pizza :D nu ska jag faktiskt lite halvfira att jobbet på ridlägrena är över för mig del i sommar, ska bara jobba 8-12 ungefär imorgon, och det är min sista dag. Sedan ska jag ha mig lite ledigt innan jag börjar skola till hösten :) (som jag förövrigt längtar ihjäl mig till!!!!)

Nu ska jag nörda mig lite med min lvl 65 Nelf Hunter !
"I saiiiid Gooday"

En vanlig dag i hettan

Idag har det varit en ny kvav och klibbig dag, det är knappt att man orkar med att existera ens!
Jag sitter uppe vid stallet och bara tittar, man orkar liksom inte ta itu med saker.

Efter stallet så åkte och och Håkan till Kristianstad och Stablestore där jag skulle kolla ridstövlar.
Jag testade lite olika modeller och märken, men jag fastnade inte riktigt för någon, jag ville ju prova tretorn stövlarna för de ser så jäkla sköna ut, men de hade hon bara ett par kvar av i strl 36 vilket är lite för litet för mig, jag har 38. Men det skulle komma hem nya sa hon som hjälpte mig, förbättrade i dragkedjan och lite så. Jag ska ringa och kolla i början av augusti i fall de har kommit och då ska jag köra och prova :)

Lite besviken över att inte hitta några stövlar så jag kollade ridhjälmar istället och så köpte jag en Lami-cell :) Den var riktigt lätt och skön, såg helt ok ut också, sedan köpte jag ett par ridbyxor :) Så jag kom inte ut helt tomhänt ändå.

När vi kommit hem tog vi hundarna direkt och körde till Stiby, där lekte vi med hundarna, kastade pinnar och sånt skoj =P Kiwano blev helt VILD! Har aldrig sett honom göra sig till så mycket för att husse ska kasta pinnen hahah! Tillslut blev Kiwano varm och trött så han lade sig ner i gräset med sin lilla pinne, sen var han så himla söt! För han låg först ner, såg oss passera och då sprang han fram en bit framför oss, lade sig ner igen, väntade till vi passerat honom en bit och sedan sprang han framför oss för att lägga sig ner igen xD Så höll han på ett tag tills vi sa åt honom att släppa pinnen, "springer jag före så hinner jag vila en stund innan de går förbi mig" hahaha så typiskt Kiwano att hitta på något sådant. Übersöta schäfern!

Nu ska jag glo Morden i Midsommer :D yey!


Hjälmen som jag köpte idag

Hästskötarutbildning och lite annat smått.

Usch det var längesedan jag var inne här på bloggen, jag har liksom haft annat att tänka på.
Vi har bl.a varit och röntgat Kiwano i Helsingborg hos Din Veterinär. Vi har inte fått reda på resultaten än men Linda (Kiwanos uppfödare) tyckte att det såg bra ut. Både hon och jag var så nervösa så vi mådde illa, vankade av och an och pladdrade på för att inte svimma typ, haha! Usch det var hemskt, ända sedan vi fick hem Kiwano för snart ett år sedan så har jag gått och varit nervös för hans höfter och armbågar och nu har tyngden släppt till hälften iallafall, nu hoppas vi bara att veterinärerna som ska döma plåtarna är på bra humör den dagen.
Förhoppningen är ju såklart HD: A (helt normala höftleder), men skulle det bli B på någon så är det ok också (nästan normala höftleder) och sedan ED: UA (Inga påvisbara förändringar, gällande armbågarna).
Nu är det bara MH testet kvar att vara nervös inför.

Jag har också blivit meddelad att jag blivit antagen till Olofströms nystartade hästskötarutbildning, YEY ME!
Jag är så jäkla glad för det! Känns som om jag äntligen kommer någon vart!
Här kommer lite info om utbildning för er som är nyfikna :)

Information
Utbildningen vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper inom hästskötsel, men även till dig som planerar att studera vidare till t ex djursjukvårdare.
Alla moment som ingår i Svenska Ridsportförbundets krav för Hästskötarexamen behandlas i kurserna.
Efter genomgången utbildning finns möjlighet att avlägga yrkesprov för hästskötarexamen.

Utbildningen genomförs på Olofströms Ridklubbs anläggning - en modern anläggning med nya stallar (byggda 2007), två ridhus, utebanor och fina konferenslokaler för teoriutbildning.

Undervisning sker med högskoleutbildad personal.
De praktiska momenten genomförs med välskolade hästar och ponnyer.


Kurstid
Hästskötarutbildningen omfattar 20 veckors heltidsstudier under tiden 23 augusti 2010 - 3 januari 2011.


Kursinnehåll
Arbete med häst, delkurs          - 100p   DJR1201
Djurkunskap, grundkurs            -  50p   DJR1204
Häst- och stallskötsel                - 150p  DJR1210
Hästkunskap                            - 150p  DJR1211
Hovvård                                  -  50p   DJR1216
Ridning                                   - 100p  RID1203
Ridning och körning, grundkurs - 150p RID1204


I utbildningen ingår även:
Tappskoutbildning
Första hjälpen
Hjärt- och lungräddning
2 x 3 veckor arbetsplatsförlagd utbildning (APU)


Du har möjlighet att komplettera utbildningen med kurserna Etologi, 50p DJR1206, och Djursjukvård, 150p DJR1205, för särskild behörighet till yrkeshögskoleutbildning inom djursjukvård.


Så är det :D ! Jag vet dock inte riktigt hur jag ska fortsätta efter utbilningen, men det får vi se helt enkelt.

RSS 2.0