Tisdag - 100223

Idag har jag varit på riktigt foto humör! Jag började dagen kl 10.00 ungefär, gick upp och satte på kaffe till Håkan, klädde på mig, tog kameran och gick ut i det fina vintervädret på vår baksida. Kiwano följde såklart med så därför blev det en del bilder på honom.

Dagen fortsatte men det hände som vanligt inget särskillt, sedan var det dags för promenad med Troja. Jag är så sjukt trött på att gå på alla de vanliga ställen som Stiby och Torsö och Brukshundsklubben. Jag körde istället till Tredenborg! Tog med mig kitobjektivet 18-55mm, ville ha en del vidvinkelbilder. Men efter några minuter insåg jag varför jag köpte nya objektiv, för kitobjektivet var riktigt tråkigt! Bytte alltså tillbaka till 50mm:aren nästan direkt.
Jag gick omkring och fotade och Troja hon sprang fritt omkring i den knähöga snön, hon hade jätteroligt när jag var för upptagen med fotandet istället för att ropa på henne hela tiden. Men min lilla flicka är så duktig! Nu var ju Tredenborg inte överbefolkat precis, det var bara jag och en till (fiskare) där och han var så långt bort att jag inte såg honom, men jag tittade genom kameran i kanske 10-15 minuter åt gången och Troja hon bara gick omkring och sniffade och hoppade runt i närheten av mig. Varje gång jag tittade upp för att kolla henne så stannade hon upp och tittade på mig som om hon sa "Hej matte! Det är ok jag är här i närheten så var inte orolig, jag gör inget dumt"
Min fina lilla flicka! Duktigare hund än så är svårt att hitta!

Efter promenaden körde jag till Extra i Mjällby och handlade, jag köpte middag till imorgon också.

Pesto & Kräftstjärtar
som vi har döpt rätten till, ruggigt gott är det och löjligt enkelt!
Vi brukar ha skruvmakaroner till detta.
Koka upp så mycket pasta ni behöver, sedan blandar ni ihop burken pesto (Smak: Basilika med pinjenötter) med crème fraiche. Sedan häller ni bara i pastan och blandar ihop det till en röra. Efter det häller man på kräftstjärtarna med lite av spadet, vips så har ni en otroligt god middag!

Det var väl allt för mig idag, på återseende.

// Fanny

 

Ridningen söndag - måndag

En liten uppdatering är väl på plats då, börjar med söndagsträningen för Pia Sohl.

Vi skulle öva en del på skänkelvikningar. Började med att göra halva framdelsvändningar i varje hörn.
Ibörjan var det kaos överallt, det fungerade verkligen inte. Scott tyckte väl att han skulle varit ledig idag så det var svårt att få igång honom ordentligt, Pia sa att jag kanske skulle ha spö men NEJ! Jag vill inte använda spö, trivs inte alls med det. Efter några varv lossnade det iaf och det gick bättre, i andra varvet gick det mycket lättare. Sedan skulle vi göra skänkelvinking i fem steg på ena långsidan, sedan fem steg skritt - fem steg skänkelvikning. Det gick också segt till en början, men sedan lossnade det också och tillslut gick det riktigt bra!
På andra långsidan skulle vi göra två volter, i ena övergång till skritt några steg sedan trav igen.
Vi övade också en del på halter, vilket ben som ska avsluta halten och vilket ben som ska börja i skritten. Halten gick bra, men sedan fixade vi inte riktigt skritten :/ Scott tyckte att han skulle börja gå med frambenen.
Men gud vad jag älskar dessa söndagar för Pia! Jag lär mig saker hela tiden, jag utvecklas verkligen :D Skitbra! Synd att det bara är varannan söndag, hade velat rida för henne oftare.

Nu över till hoppträningen för Maria Fieber

Eller ja, hoppträning är det väl inte i den bemärkelsen, en lektion med hoppning är väl mer rätt =P
Gick sådär, Scott tände till ordentligt och tyckte det var skitkul med hoppning idag, medan jag var jätteosäker. 
Första övningen: Höger varv, vända upp vid P och travhoppa ett kryss, efter krysset vända vänster i galopp och hoppa ett litet sockerbitshinder och efter det göra halt. Pga min osäkerhet satt jag skit och det tog en evighet att göra halt. Efter några omgångar av olika kombinationer så sa Maria (tränaren) att jag hade för långa stigläder och att jag skulle korta dem två hål. "Det är ju faktiskt inte dressyr vi kör idag". Suck tänkte jag, jag har typ aldrig haft så korta stigläder innan så såklart fick jag ont i mitt högra knä -_-. Förra hoppträningen när jag hade Missan så sa Maria (Mattisson) att jag hade så långa stigläder. - "Äsch jag har alltid lite längre stigläder :D" Maria: "Tycker ändå det ser ut som att du har dressyrläder" Så jaja, du hade väl rätt då =P

Scott tyckte iallafall att hoppningen var skitkul så han sprang på glatt och tog en del jätteskutt när jag var sådär lagom osäker på det mesta. Första sockerbitshindret jag tog i de kortade stiglädrena gjorde såklart att jag tappade ena stigbygeln, jag höll tillbaka Scott lite (försökte iaf, han har nog aldrig varit så pigg innan när jag ridit honom), hittade stigbygeln igen och fortsatte på resten av hindrena. Så allt som allt så gick väl träningen rätt bra, inga katastrogala vägringar och ingen avramling så jag måste nog se det som lyckat ändå. Jag bara önskar att jag kunde tro lite mer på mig själv istället för att bara "hänga med". 

F.ö så är jag frukansvärt trött på det här vädret nu! Jag tycker om snö, men nu ska det vara vår! Ge mig torra vägar och varma soliga dagar! Vill kunna gå promenader med vovvarna utan att behöva klampa i knähög snö och bli genomsvett!

Nu ska jag och min älskling (som f.ö var med och tittade på träningen idag, TACK BABY) titta på säsong 2 av Buffy the vampire slayer.

Visste ni förresten att det finns ca 950 arter av fladdermöss och ca. 18 av dem finns här i Sverige :D
Stor fladdermus (Nyctalys Noctula) en fladdermusart i familjen Vespertilionidae (läderlappar) är Sveriges största art med 30-45 cm i vingbredd! How cool is that! :D

// Fanny
 

Lördag - 100220

Idag har det varit rätt så lugnt, gårdagen gick åt på stan med en massa ärenden och en fika hos Henke, Madde och lilla Noah. Så han har vuxit lill-killen!

Dagen som sagt var lugn, jag klippte/trimmade Trojas päls och borstade igenom den ordentligt. Hon börjar sin fäll-period nu, hon har ungefär 2-3 perioder om året då all pälsen ligger på vårt golv istället för på Troja själv. Blir snart till att dammsuga minst 1 gång om dagen, SUCK. Det tog väl ungefär 45 minuter att göra det, sedan tränade vi lite :)
Jag har nämnligen köpt en apportbock i trä till Troja, vi måste ju börja träna lite ordentligt nu inför våren med kurser och tävlingar. Jag har anmält Troja och mig själv till Tävlingslydnad - kursstart 28 mars (tror jag), och jag har anmält Håkan och Kiwano till Allmänlydnad 2 - kursstart 3 mars (tror jag).

Träningen med apportbocken är faktiskt lite speciell, Troja hon tuggar ju på allt av trä som liknar pinnar. Visst hon kan apportera bocken, inga problem där, men saken är ju den att hon inte ska TUGGA på bocken utan bara hålla den i munnen. Så därför har vi lagt upp träningen i olika steg.

Steg 1.
Hålla fram bocken framför Trojas nos, ge kommandot "Ta" och låta henne gripa lätt om bocken med främre delen av munnen, alltså får hon ingen chans att börja tugga på den. När hon gjort detta berömmer jag och ger en godis. Efter 2-3 gånger av denna övning så förstår hon principen - hon ska bara hålla den lätt i munnen sedan räcker det.

(Anledningen till att jag ger kommandot "Ta" är för att kommandot "Apport" redan används när jag kastar iväg hennes leksak och hon ska hämta den, när hon hör det kommandot så blir hon alldeles för uppspelt och det är inte den energin jag är ute efter i den här övningen, därför ger jag henne ett helt annat kommando)

Steg 2.
Detta började vi med idag, och jag gjorde som så att jag upprepade Steg 1 ungefär 4-5 gånger för att friska upp hennes minne. Sedan gjorde jag ungefär likadant som i steg 1, jag höll fram bocken framför hennes nos, gav kommandot "Ta", lät henne gripa om bocken ordentligt den här gången. Det tog några gånger innan hon förstod att hon faktiskt inte skulle TUGGA på den goda träleksaken, men efter några misslyckanden och några lyckade övningar så började hon förstå att hon bara skulle sitta där med "träpinnen" i munnen några sekunder innan hon skulle ge tillbaka den till mig.

Än sålänge fungerar metoden himla bra, nästa steg har jag inte riktigt bestämt för mig själv ännu, jag får prova mig fram och se när jag kan låta henne apportera bocken på riktigt, jag vill inte ha för bråttom och låta bit-träningen gå till spillo. Det är ju olika för hund till hund hur man går fram, men detta fungerade himla bra för mig och Troja iallafall :)

// Fanny


Torsdag - 100218

Dagen har varit ok, inte hänt något dåligt och inte heller något bra, en hysad dag helt enkelt.
Gårdagen däremot var en riktigt bra dag!

Jag körde till Kristianstad tillsammans med Håkan och hans mor Linda, det första vi gjorde var att springa in till JC för jag skulle köpa jeans. TACK LINDA för att du följde med! Det hade varit hopplöst utan henne, jag fick prova x-antal jeans innan jag blev nöjd, tror inte att jag har provat så många jeans på flera år!

Sedan gick vi in på H&M för att se ifall jag kunde hitta ett par "hemma-jeans" men icke, istället köpte jag en grå-rutig blus som var helt ok, ett pack trosor och ett par tights. Håkan och jag svängde också inom Gamestop men där fanns inget av intresse det var faktiskt riktigt tråkigt att gå in där. Vi körde sedan ut till Onoff och Håkan köpte sig ett nytt Xbox 360, för hans älskade AVP landar ju i brevlådan imorgon, vilket betyder att jag praktiskt taget är utan pojkvän den här helgen. Älskar dig Håkan! ♥

Igår fick jag också reda på att Aerosmith kommer till Rockfestivalen! Nu har de äntligen börjat släppa de BRA banden till årets festival, tyckte mest det var ett skämt att GNR skulle komma. Då ska vi se, vilka är värda att se i år?

- Steel Panther Förjävla bra band! Texterna är ju inte det vackraste, men vadå? Sångaren är riktigt bra och musiken är det bästa jag hört på länge!

- Danzig Har bara hört väldigt få låtar, Mother däribland, men de verkar sköna och är helt klart värda att se.

-
D-A-D Är väl inte direkt något som jag lyssnar på, men Håkan vill säkert se dem så det blir nog av att man tittar en sväng på dem också.

- UDO Accept är ju något man gillar, Håkan gillar very mucho, och de kommer säkert köra en del Accept låtar. Jag skulle gå bara för att se Udo himself !

- W.A.S.P Är såklart något man måste se! De kommer bara köra låtar från de två första albumen, men what the heck, det är ju några av de bästa.

-
Gary Moore Inte att förakta, han har en del bra låtar, kanske han kör några Thin Lizzy låtar med? Man vet aldrig.

- BILLY IDOL Nu jävlar börjar det ordna till sig! Det var när jag hörde att han skulle komma som jag verkligen bestämde mig för att jag skulle gå i år också! Behöver man ens säga något? BILLY IDOL!

- AEROSMITH Årets band -07 och antagligen årets band i år med! Håkans och mitt första riktiga kärleks-minne är från den spelningen, så det ska bli en otrolig upplevelse att få se dem igen.

Det var allt för tillfället, jag funderar på att skriva ett inlägg om de åren jag varit på rockfestivalen -07, 08 och 09. Kanske, om jag orkar.

// Fanny

Tråkig Tisdag - 100216

Som rubriken lyder, tråkig tisdag! Jag har inte haft ett endaste piss att göra idag plus att jag har haft träningsvärk i hela kroppen sen träningen igår. Det enda jag har gjort idag är tittat på tv, spelat wow och gått med Troja.

Kvällen fortsatte som dagen, fast värre - Håkan repade! Jag hade ÄNNU mindre att göra. Egentligen skulle det behövts dammsugas men jag orkade verkligen inte med den biten idag!

Imorgon ska vi iallafall till Kristianstad, en liten ljusglimt den här veckan, jag behöver verkligen ett eller två par nya jeans, helst nya skor och lite nya tröjor också. Vi kommer antagligen köpa ett nytt Xbox 360 med eftersom vårat gick sönder igår. En sväng inom Gamestop också kanske, kolla lite GBA spel eller annat smått och gott. Kanske en sväng inom någon djuraffär också, Kiwano har ju tuggat sönder Trojas gammla korg så det blir till att  köpa en ny, eller kanske en BIA-bädd det återstår att se. De är ju betydligt lättare att hålla efter, bara att torka av med en fuktig trasa medan det tar EVIGHETER att försöka få bort all päls ur deras tygkorgar, man kan dammsuga i 20 minuter men man får ändå inte väck all päls, hopplöst!

Jag hoppas något av mina spel till GBA kommer imorgon, jag är ju nästan spel-lös :(, spelar bara lite på Castlevania: Aria of Sorrow eftersom det inte finns något annat att spela just nu.

Hoppas som sagt att morgondagen blir mer spännande än denna.

// Fanny



Vårt nyinköpta GBA

Måndag 100215

Dagen började bra! Jag hämtade posten och där låg en sändelse från posten att mitt paket har kommit :D
Då blev Fanny superglad! Jag har nämnligen beställt ett Gameboy Advance för jag har bestämt mig för att ha tag i alla Zelda spelen och försöka varva dem. Så till detta Gameboy så har jag hittils The Legend of Zelda: Oracle of Ages och The Legend of Zelda: Oracle of Seasons. Jag ska införskaffa mig The Legend of Zelda: The Minish Cap också, men det får bli någon gång i framtiden.
Håkan köpte också spel till GBA, Castlevania Double Pack Aria of Sorrow/Harmony of Dissonance, två spel i ett!

Sedan var jag duktig och tog med mig Kiwano och alla låneböcker från biblioteket in till stan. Jag kånkade högen med böcker till biblioteket, och bara det gjorde att mina armar darrade haha! Sjukt många och tunga böcker jag lånade! Sen gick jag tillbaka till bilen och hämtade lill-killen. Vi skulle träna miljöträning - tågstation idag. Det har varit lite slappt med Kiwanos miljöträning nu på sistone men idag var vi igång igen och Kiwano var SUPERDUKTIG!
Han hade aldrig tidigare sett ett tåg men han reagerade knappt när det kom in på perrongen, däremot när allt folk kom utrusande UR tåget DÅ reagerade han. Stackarn reste ragg och försökte gömma sig bakom mig, han hämtade sig dock snabbt iom att jag var så lugn och han stack fram huvudet och kikade på alla människor och deras konstiga väskor.

Efter det gick vi in en vända i stationshuset, där satt vi och väntade 10 minuter på att nästa tåg skulle komma. Kiwano är mycket bättre i passivitetsträningen än vad Troja någonsin har varit! Efter några tillsägelser så lade han sig tillrätta och slappnade av. Vi gick ut en gång till när tåget kom och denna gången var han bara nyfiken, ingen rädsla eller oro överhuvudtaget!

Ridningen ikväll gick rätt så bra faktiskt, hade Scott som förra gången och idag skulle öva på sidförande - utan stigbyglar = jag har ont i benen. men overall så gick det fin fint :) Nästa gång är det hoppning, spännande!

Nu ska jag käka Ben & Jerrys och njuta av lite tv-tittning.

// Fanny

Komma igång med bloggen

Jaha då var det väl dags för första inlägget i bloggen.
Det var ju iofs nästan en evighet sedan jag skapade bloggen, men sedan blev jag inte nöjd med designen och då orkade jag inte göra om den. Jag vet, jag ÄR lat!

Det finns dock en del kvar att fixa med, men det gör jag en annan gång. Förresten, är det någon som vet hur man får bort den understrukna linjen under länkarna som står ute till höger på sidan? Jag tycker de är så fula!

Jaja, here it goes, mitt första blogginlägg i den här världen!

// Fanny

RSS 2.0